ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κερδίζουν πόντους τα δημόσια νοσηλευτήρια

12 Μαρτίου 2024, 06:00

images

Βελτίωση παρουσιάζει η εμπιστοσύνη στα δημόσια ιατρικά κέντρα, σύμφωνα με τον νέο δείκτη αξιοπιστίας των ιατρικών κέντρων της Κύπρου.

Εν μέσω των αναφορών του γενικού ελεγκτή για κακοδιαχείριση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, τα στοιχεία δείχνουν ότι η αξιοπιστία του ΓΝΛ είναι η χαμηλότερη στο σύνολο των έξι ιατρικών κέντρων, ωστόσο, παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με την περσινή έρευνα.

Όσον αφορά την αξιοπιστία και των έξι ιατρικών κέντρων διαμορφώθηκε στο 6,93 από 6,95 το Φεβρουάριο του 2023.

Στην έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό της StockWatch η RAI Consultants διαφαίνεται ότι το πιο αξιόπιστο ιατρικό κέντρο παραμένει το American Medical Center με βαθμολογία 7,85 από τα 10. Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, το ιατρικό κέντρο σημειώνει μικρή μείωση στην αξιοπιστία του.

Η βαθμολογία προκύπτει από δυο ερωτήματα, κατά πόσο αξιόπιστο είναι το ιατρικό κέντρο και κατά πόσο θα συστηνόταν. Στην ερώτηση για το πόσο αξιόπιστο είναι το American Medical Center έλαβε βαθμολογία 7,9 και κατά πόσο θα συστηνόταν 7,8.

Ακολουθεί το Μακάριο Νοσοκομείο με βαθμολογία 7,25 έναντι 7,05 στην έρευνα Φεβρουαρίου 2023 και το Αρεταίειο με 7,05 από 7,15.

Στην αξιοπιστία ακολουθεί η Πολυκλινική Υγεία και το Απολλώνιο Ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 7 και 19 Φεβρουαρίου 2024 με δείγμα 600 άτομα. Η κάλυψη ήταν παγκύπρια, σε αστικές και αγροτικές περιοχές με τη συμμετοχή αντρών και γυναικών άνω των 18 ετών.

Η μεθοδολογία ήταν τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία.

Η μέθοδος συλλογής των στοιχείων ήταν τηλεφωνικές συνεντεύξεις από το τηλεφωνικό κέντρο της RAI Consultants.

Της Γεωργίας Χαννή

Σχετικά Άρθρα