ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κεραυνός: Απαντά στις επικρίσεις για ΓεΣΥ

31 Δεκεμβρίου 2023, 12:22

images

Για την έντονη αντίδρασή του σε ότι αφορά τις επικρίσεις που δέχθηκε για το ΓεΣΥ, αναφέρθηκε ο Υπ. Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός.

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στη StockWatch και ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι «ήμουνα και συνεχίζω να είμαι θιασώτης αυτής της σημαντικής λαϊκής κατάκτησης του ΓεΣΥ και όσο διαχειρίζομαι το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΟΙΚ δεν θα επιτρέψω να κλονιστεί η βιωσιμότητα του».

«Απλά να σας πω ότι σε ανύποπτο χρόνο, ο αείμνηστος Μιχ. Ιωάννου πρώην ΓΓ της ΣΕΚ και μέλος τότε του ΔΣ των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, μου είχε δώσει εκτενή μελέτη Αμερικανού εμπειρογνώμονα σε θέματα σχεδίων υγείας να τη μελετήσω και να εκφράσω απόψεις και εισηγήσεις. Ήμουνα τότε ανώτερος λειτουργός στην πρώην Αρχή Βιομηχανικής Κατάρτισης.

Επανερχόμενος στην αντίδραση μου από τις αχρείαστες, κατά την ταπεινή μου άποψη, επικρίσεις, θέλω να πω τούτο. Το ΓεΣΥ βασίζεται πάνω σε δύο πυλώνες. Στον ΟΑΥ και στον ΟΚΥΠΥ», τόνισε.

Επομένως, τόνισε, «ως υπεύθυνη κυβέρνηση μας ενδιαφέρει η εξυγίανση του συστήματος και η διασφάλιση της βιωσιμότητας του. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι όλοι πυλώνες θα πρέπει να φροντίζουν να διατηρούν το ΓεΣΥ υγιές και με στόχο πάντα την ποιοτική αναβάθμιση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Λ. Χρ.

Σχετικά Άρθρα