ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ, EΔΕΜ

10 Νοεμβρίου 2022, 14:23

images

Την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ, ΕΔΕΜ την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο ΠΑΣΥΚΑΦ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ήδη το Κέντρο έχει υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς με καρκίνο.

Σημειώνεται ότι, το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ, ΕΔΕΜ βρίσκεται στην Τερσεφάνου και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΑΣΥΚΑΦ και του Ιατρικού Κέντρου ΕΔΕΜ.

Όπως αναφέρεται, το Κέντρο διαθέτει 11 κλίνες καθώς και επιπρόσθετους χώρους, οι οποίοι θα εξυπηρετούν τις ανάγκες ασθενών με καρκίνο Ενδονοσοκομειακής Εξειδικευμένης Ανακουφιστικής Φροντίδας. Επιπρόσθετα, έχουν δημιουργηθεί αίθουσες συναντήσεων, όπου οι ασθενείς μπορούν να λάβουν στήριξη από τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Δηλώνεται ότι, τη συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν οι Εκτελεστικοί Διευθυντές των δύο οργανισμών, Αργύρης Κόνιας εκ μέρους του Ιατρικού Κέντρου ΕΔΕΜ και Νικόλας Φιλίππου εκ μέρους του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ Νικόλας Φιλίππου, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και ικανοποίηση του, καθώς με την ενεργοποίηση της συνεργασίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον ΠΑΣΥΚΑΦ. Στόχος του Συνδέσμου, είπε, είναι να καλύψει όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες των συνανθρώπων μας με εμπειρία καρκίνου και όπως πάντα, οι υπηρεσίες που παρέχει να προσφέρονται δωρεάν. Ο Αργύρης Κόνιας εξέφρασε με τη σειρά του, τη δική του χαρά και ενθουσιασμό για την έναρξη της συνεργασίας. Ανέφερε, ακόμη, τη σημαντικότητα της συνεργασίας για τους ασθενείς με εμπειρία καρκίνου καθώς θα μπορούν να λαμβάνουν πλέον μέσω και των δύο οργανισμών, ολοκληρωμένη ανακουφιστική και υποστηρικτική φροντίδα.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο Ιατρικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ και Ιατρικός Διευθυντής του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ EΔΕΜ, Δρ. Κυριάκος Στυλιανίδης, δήλωσε πως «η συνεργασία των δύο οργανισμών και των πολυθεματικών διεπιστημονικών τους ομάδων αποβλέπει στην ολιστική φροντίδα των ατόμων με εμπειρία καρκίνου με ανάγκες ανακουφιστικής και υποστηρικτικής φροντίδας σε ενδονοσοκομειακό περιβάλλον».

Σχετικά Άρθρα