ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σαλμονέλα

30 Ιουνίου 2022, 07:17

images

Οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση όλων των ποσοτήτων συγκεκριμένης παρτίδας τροφίμου με την ονομασία «Κεφτεδάκια κοτόπουλου», έδωσαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας στην εταιρεία που παρασκευάζει και διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο των επίσημων ελέγχων που διεξάγουν στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία του πιο κάτω προϊόντος, το οποίο, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι επειδή ενδέχεται κάποια ποσότητα της εμπλεκόμενης παρτίδας να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωσή του και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.

Τέλος, αναφέρει ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες συνεργάζονται με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.

Σχετικά Άρθρα