ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΚΕΒΕ: Δεν θα αυξηθούν οι εισφορές του ΓεΣΥ

28 Ιανουαρίου 2020, 10:15

images

Τη διαβεβαίωση του υπουργού υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου ότι οι συνεισφορές για το ΓεΣΥ εργοδοτών και εργοδοτουμένων δεν πρόκειται να αυξηθούν τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, χαιρετίζει το ΚΕΒΕ.

Το ΔΣ του επιμελητηρίου συνάντησε χθες σε έκτακτη συνεδρία του τον Υπουργό Υγείας κατά την οποία συζήτησε την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει από τη Βουλή έγκριση επιπρόσθετου ποσού €70 εκ. για την κάλυψη/εγγύηση ενδεχόμενης συμφωνίας του ΟΑΥ με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΚΕΒΕ ανησυχεί έντονα για την οποιαδήποτε αύξηση έμμεσα ή άμεσα του προϋπολογισμού που αφορά τον ΟΑΥ, διότι θεωρεί ότι τέτοιες πρακτικές πιθανόν να οδηγήσουν στον εκτροχιασμό των δαπανών για την υγεία.

Επιπλέον στέλνει μήνυμα προς όλους τους παρόχους ότι το ΓεΣΥ δεν μπορεί να είναι η ευκαιρία για πλουτισμό του οποιουδήποτε, γι’ αυτό οι πόροι του ΓεΣΥ πρέπει να διατίθενται με φειδώ, με αυστηρότητα και με ορθολογισμό με απώτερο σκοπό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς το σύνολο των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα