ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κατεπείγουσα συνάντηση με ΟΚΥπΥ ζητούν νοσηλευτές - Απειλούν με μέτρα

16 Μαρτίου 2024, 06:00

images

Κατεπείγουσα συνάντηση με την ηγεσία του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), ζητά μέσω επιστολής που απέστειλε στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού, ο κλάδος γενικού νοσηλευτικού προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ, τονίζοντας μάλιστα πως αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση θα αναγκαστούν να καταφύγουν σε λήψη μέτρων.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή που απεστάλη σήμερα και κοινοποιήθηκε και στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, ο κλάδος γενικού νοσηλευτικού προσωπικού με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι στον προϋπολογισμό του ΟΚΥπΥ για το 2024 έχουν εγκριθεί μόνο 30 θέσεις νοσηλευτικών λειτουργών, «αριθμός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το περιεχόμενο της συμφωνίας, στην οποία καταλήξαμε τον Φεβρουάριο του 2023, για τον αναγκαίο αριθμό στελέχωσης σε νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων».

Μιλώντας στο YgeiaWatch, ο πρόεδρος του κλάδου Πρόδρομος Αργυρίδης τόνισε ότι σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες των νοσοκομείων, χρειάζονται πέραν των 150 επιπρόσθετων νοσηλευτών, αριθμός που συμφωνήθηκε με τον Οργανισμό τον Φεβρουάριο.

«Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από μέρους σας αναφορικά με την τήρηση των προνοιών της συμφωνίας και έγκριση με τον προϋπολογισμό του 2024 του αναγκαίου αριθμού νοσηλευτών, με σκοπό να καλυφθούν όλες οι αφυπηρετήσεις των τελευταίων χρόνων, οι παραιτήσεις, οι μετακινήσεις και μέρος των ελλείψεων, εντούτοις με έντονη δυσαρέσκεια έχουμε διαπιστώσει ότι η δέσμευση που λήφθηκε από μέρους σας, δεν έχει τηρηθεί», σημειώνουν .

Όπως προστίθεται στην επιστολή, η μη στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων με τον απαραίτητο αριθμό σε νοσηλευτικό προσωπικό, αναπόφευκτα επηρεάζει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και κατ’ επέκταση την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που προσφέρεται στους ασθενείς.

«Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο ζήτημα θα έπρεπε να απασχολεί εξίσου και τη διοίκηση του Οργανισμού».

Τέλος ο κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ, ζητά όπως καθοριστεί το συντομότερο δυνατό συνάντηση για συζήτηση της κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί με βάση τα νέα δεδομένα και εξεύρεση ικανοποιητικής ρύθμισης για αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Προσβλέπουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε στη λήψη μέτρων», καταλήγουν. 

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα