ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καταστράφηκαν τέσσερα ασθενοφόρα από πυρκαγιά

30 Οκτωβρίου 2023, 12:24

images

Τέσσερα ασθενοφόρα καταστράφηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε στον χώρο του παλιού Νοσοκομείο Λάρνακας.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας στις 01:18πμ προκλήθηκε φωτιά στα ασθενοφόρα οχήματα του Σταθμού Ασθενοφόρων στο Παλιό Νοσοκομείο Λάρνακας. Η φωτια κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία είχε ενημερωθεί άμεσα.

"Απο τη φωτιά καταστράφηκαν τέσσερα ασθενοφόρα. Τα όχηματα δεν ήταν σε χρήση, ήταν σταθμευμένα και δεν υπήρξε κανένας τραυματίας. Αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που θα υποδείξουν τα αίτια της πυρκαγιάς", προστίθεται.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ανδρέας Κεττής, αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X πως για την κατάσβεση της φωτιάς ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λάρνακας και πως τα αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 36 περιστατικά, 28 πυρκαγιές και 8 ειδικές εξυπηρετήσεις το τελευταίο 24ωρο.

Στις 15:45 την Παρασκευή ξέσπασε πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα τριώροφης πολυκατοικίας στο Ζύγι. Από την πυρκαγιά που ήταν στην κουζίνα του διαμερίσματος προκλήθηκαν ζημιές σε εξοπλισμό της και στην βαφή.

Οι ένοικοι του διαμερίσματος απουσίαζαν την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν οι Σταθμοί Βασιλικού και ΕΜΑΚ. Φαίνεται εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά να προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα σε ηλεκτρική συσκευή.

Επίσης, ξέσπασε πυρκαγιά σε τρεις εστίες κοντά σε Φυλάκιο της ΕΦ στο Φρέναρος προς Βρυσούλες. Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, η κύρια εστία της πυρκαγιάς ήταν σε λάκκο περίπου εντός του οποίου υπήρχαν παλιά οχήματα αγνώστων στοιχείων και άχρηστα υλικά. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκε ο Σταθμός Αμμοχώστου.

Επιπλέον, στις 00:42 ξέσπασε πυρκαγιά σε υπό ανεγειρόμενη διώροφη οικοδομή στην Αραδίππου. Η πυρκαγιά βρισκόταν σε υλικά οικοδομής τόσο σε σωρό στο υπόγειο καθώς και σε ποσότητα μονωτικού υλικού (πολυστερίνη) τοποθετημένο στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου. Για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκε ο Σταθμός Λάρνακας.

Εξάλλου, στη 01:00 ξέσπασε πυρκαγιά σε όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης οικίας στο Άγιο Συλά. Το όχημα υπέστη ελαφριές ζημιές στα φτερά.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από τον ιδιοκτήτη πριν την άφιξή της Πυροσβεστικής. Ανταποκρίθηκε ο Σταθμός Μονοβόλικου Λεμεσού.

Σχετικά Άρθρα