ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καταγγέλλουν ιατρικά συνέδρια στα κατεχόμενα

15 September 2022, 13:41

images

Την παράνομη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και συνελεύσεων στα κατεχόμενα , καταγγέλλουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους στους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς και ενημερώνουν τα μέλη τους ότι έχουν αναλάβει πρωτοβουλία αντιμετώπισης και αναχαίτισης της προσπάθειας έμμεσης αναβάθμισης του ψευδοκράτους και εργαλειοποίησης της ιατρικής επιστήμης.

Όπως αναφέρεται, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ελλάδας και Κύπρου έχουν ενημερώσει σχετικά τα αρμόδια Υπουργεία σε Αθήνα και Λευκωσία και έχουν αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας στους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς όπως οι FEMS, CPME και UEMS EEC.

«Μόνο τώρα το Σεπτέμβριο, έχουμε ενημερωθεί για τουλάχιστον τρεις τέτοιες διοργανώσεις, οι οποίες εμπίπτουν ξεκάθαρα στη σφαίρα των διαφόρων ενεργειών που μεθοδεύονται με σκοπό την έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», σημειώνεται.

Τονίζουν επίσης ότι πέραν και από την αμφισβητούμενη επιστημονική βάση στην οποία διενεργούνται τέτοια συνέδρια στα κατεχόμενα, τυχόν συμμετοχή Ελληνοκυπρίων ή Ελλαδιτών ιατρών θα προσέδιδε υπόσταση σ’ ένα παράνομο καθεστώς, εις βάρος της νομιμότητας, και θα είχε αρνητικό συμβολισμό σε σχέση με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. 

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα