ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καταγγέλλουν Βουλή και ΠτΔ για κέντρα αποκατάστασης

28 Δεκεμβρίου 2023, 16:46

images

Καθυστέρηση από την Επιτροπή Υγείας να συζητήσει και να προχωρήσει το νομοσχέδιο για ένταξη στο ΓεΣΥ των Κέντρων Αποκατάστασης, διαπιστώνουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ασθενών, με το θέμα να έχει ήδη τεθεί ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος τύπου της ΟΣΑΚ Δημήτρης Λαμπριανίδης, ανέφερε σήμερα στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, ότι το θέμα ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη πρόσφατη συνάντηση της Ομοσπονδίας  με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Βλέπουμε ότι αυτή η καθυστέρηση σκοπό έχει να εξυπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα, αντί τα συμφέροντα των ασθενών της Κύπρου», σημείωσε ο κ. Λαμπριανίδης.

Επιθυμία των οργανώσεων ασθενών, τόνισε, είναι η ένταξη στο ΓεΣΥ όλων των κέντρων.

«Υπεύθυνοι για την καθυστέρηση είναι όλοι οι βουλευτές στην Επιτροπή Υγείας και όχι μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», είπε.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαμπριανίδης,  το νομοσχέδιο είχε αποσυρθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί έπρεπε να εφαρμοστούν μεταβατικές διατάξεις στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, καθώς τα κέντρα δε θα μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν, λόγω πολύ αυστηρών απαιτήσεων για τις κτηριακές εγκαταστάσεις.

«Θεωρήσαμε και συμφωνήσαμε τότε ότι τα υφιστάμενα κέντρα θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν και να προσφέρουν ό,τι πρόσφεραν, χωρίς να αναγκαστούν να κάνουν κτηριακές αλλαγές, στην έκταση που θα πρέπει να κάνουν και τα νέα κέντρα αποκατάστασης», είπε.

Τέλος,  όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΟΣΑΚ, υπήρξε η διαπίστωση ότι με πολιτικές παρεμβάσεις  άλλαξαν πρόνοιες του νομοσχεδίου με σκοπό να εξυπηρετηθούν νέα κέντρα αποκατάστασης.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα