ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καταγγέλλει προσπάθεια φίμωσης γιατρού η ΠΑΣΥΚΙ

15 Μαρτίου 2023, 12:24

images

Την προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού ιατρού που είναι μέλος της ΠΑΣΥΚΙ από τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, καταγγέλλει η Συντεχνία.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή έλαβε δράση μετά τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους σε ραδιοφωνική εκπομπή ως προσκεκλημένος της και η οποία ακολούθησε την εκφώνηση επίσημης ομιλίας εκ μέρους του ιδίου, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας και της Έντιμης Υπουργού Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λεμεσού, την 7η Μαρτίου 2023.

«Διαφαίνεται ότι κάποιες εκ των τοποθετήσεων ενόχλησαν, χάλασαν την ιδιαίτερη προσπάθεια οικοδόμησης θετικής επικοινωνιακής εικόνας σε σχέση με την διαχείριση των δημοσίων νοσηλευτηρίων από τον ΟΚΥπΥ», σημειώνεται.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΚΙ, «η επιλεκτική και κατά το δοκούν χρήση νομοθεσιών καθώς και κανονισμών δεν μπορεί να αποκρύψει πλέον τα συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, η πηγή των οποίων έγκειται στο διοικητικό μοντέλο που εφαρμόζεται μέσω του ΟΚΥπΥ».

Καταλήγοντας, η ΠΑΣΥΚΙ υποδεικνύει ότι τα χρονικά περιθώρια για βιώσιμα δημόσια νοσηλευτήρια στενεύουν, αναμένοντας από τους διοικούντες του ΟΚΥπΥ να επιδείξουν τις ικανότητες και το θάρρος τους στην διεκδίκηση του ρόλου και του χαρακτήρα των δημοσίων νοσηλευτηρίων εντός του ΓΕΣΥ και όχι στην ανάλωση δυνάμεων που στοχεύουν Ιατρούς.



Σχετικά Άρθρα