ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καταγγελίες για παράνομη διακίνηση φαρμάκων μέσω διαδικτύου

12 September 2023, 17:08

images

Σε τρεις καταγγελίες στην αστυνομία, προχώρησαν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες για καταστήματα που πωλούν παράνομα φαρμακευτικά προϊόντα μέσω διαδικτύου.

Σε δηλώσεις στο YgeiaWatch, η Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Δρ Έλενα Παναγιωτοπούλου, είπε ότι εντοπίστηκαν τρεις σύνδεσμοι στο διαδίκτυο οι οποίοι διαφήμιζαν παράνομα φαρμακευτικά προϊόντα.

«Αυτά τα σκευάσματα δεν είναι φάρμακα αφού δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας από την Κυπριακή Δημοκρατία, άρα απαγορεύεται η κυκλοφορία τους αλλά επίσης δεν μπορούν να διατεθούν μέσω του ταχυδρομείου μέσω παραγγελιών από το διαδίκτυο», εξήγησε.

Τα φάρμακα πωλούνται μόνο από φαρμακοποιό, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι αυτός ο νόμος ισχύει στη Κυπριακή Δημοκρατία. «Άρα  πρόσωπο το οποίο εμπλέκεται με χορήγηση φαρμάκων, την εκτέλεση συνταγών και δη παράνομων φαρμάκων είναι ένοχο για αδίκημα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τη Δρ Παναγιωτοπούλου, οι ιστοσελίδες που διαφήμιζαν  τα παράνομα αυτά φαρμακευτικά προϊόντα υπόσχονταν μια πάρα πολύ καλή θεραπεία και αντιμετώπιση του προβλήματος και αφορούσαν θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη, τις αιμορροΐδες και τη στυτική δυσλειτουργία.  

«Όλα αυτά είναι επικίνδυνα και σίγουρα ο κόσμος δεν πρέπει να λαμβάνει τα φάρμακα μέσω διαδικτύου γιατί δεν είναι ελεγμένα. Ως Φαρμακευτικές Υπηρεσίες προτρέπουμε τον κόσμο ορθολογικά και ορθόδοξα να παίρνει φάρμακα μόνο με ιατρικές συνταγές μετά από επίσκεψη στον γιατρό και από τα φαρμακεία», τόνισε η Δρ Έλενα Παναγιωτοπούλου.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα