ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κατ’ οίκον χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου σε κλινήρη άτομα

05 Απριλίου 2022, 12:18

images

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κλινηρών ατόμων που επιθυμούν να εμβολιαστούν, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως η χορήγηση της ενισχυτικής/4ης δόσης εμβολίου θα γίνεται κατ’ οίκον ή στο χώρο διαμονής των ασθενών από εξειδικευμένους νοσηλευτές, οι οποίοι θα επικοινωνούν με τους αιτητές για τη διευθέτηση ραντεβού για τον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός θα γίνεται με εμβόλιο τεχνολογίας mRNA Pfizer νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των 5 μηνών από την ενισχυτική/3η δόση εμβολίου.

Δικαιούχοι είναι τα άτομα άνω των 70 ετών και άτομα ανοσοκατασταλμένα ανεξαρτήτως ηλικίας.

Συγκεκριμένα:

  • Οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το Έντυπο Συγκατάθεσης Ά https://bit.ly/3DBnpQG και να το παρουσιάσουν μαζί με το έντυπο ταυτοποίησης και την κάρτα αρχικού εμβολιασμού, την ημέρα του εμβολιασμού τους.
  • Άτομα τα οποία κατά την αρχική φάση του εμβολιαστικού προγράμματος δεν εμβολιάστηκαν κατ’ οίκον, αλλά σήμερα λόγω προβλήματος υγείας είναι κλινήρη, μπορούν να αιτηθούν για κατ’ οίκον εμβολιασμό, συμπληρώνοντας κατάλληλα το Έντυπο Συγκατάθεσης ‘Β https://bit.ly/3r2PZW9. Το εν λόγω Έντυπο θα πρέπει να αποστέλλεται υπογεγραμμένο τόσο από το δικαιούχο ή εκπρόσωπό του, όσο και από τον Προσωπικό Ιατρό στο φαξ: 22605491.

Σχετικά Άρθρα