ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καθησυχάζει ο ΟΚΥπΥ για επιπτώσεις από απεργία λόγω ΑΤΑ

23 Ιανουαρίου 2023, 10:57

images

Κανένα περιστατικό δεν θα μείνει χωρίς την πρέπουσα ιατρική φροντίδα στην τρίωρη απεργία για την ΑΤΑ, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Σε δημόσιες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χαράλαμπος Χαριλάου, σημείωσε ότι στην τρίωρη απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 λόγω της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), «σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση από όλες τις Συντεχνίες, περιλαμβάνονται και τα άτομα τα οποία εργάζονται στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ».

Αναφορικά με την ομαλή λειτουργία των νοσηλευτηρίων κατά τη διάρκεια της απεργίας, δήλωσε ότι «πάντοτε όταν υπάρχει οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να παρέχεται ασφάλεια στους εσωτερικούς ασθενείς και στα ΤΑΕΠ».

Ο κ. Χαριλάου σημείωσε επίσης, ότι «δεν θα μείνει κανένα περιστατικό χωρίς την πρέπουσα ιατρική φροντίδα», αφού «ο σκοπός της οποιασδήποτε απεργιακής κινητοποίησης δεν είναι να θέσουν σε κίνδυνο ζωές ατόμων».

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα