ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κανένας αντίκτυπος από αλλαγή νόμου για βιομηχανική κάνναβη

03 Οκτωβρίου 2022, 10:52

images

Κανένα αντίκτυπο στην κοινωνία δεν επιφέρει η αλλαγή νόμου για τη βιομηχανική κάνναβη για να συνάδει με ευρωπαϊκό κανονισμό, σύμφωνα με στοιχεία της νομοθετικής πρότασης.

Όπως αναφέρουν τα βασικά στοιχεία της νομοθετικής πρότασης, σύμφωνα με την ανάλυση του αντίκτυπου της τροποποίησης, δεν θα επιφέρει οποιεσδήποτε επιπτώσεις στην οικονομία, στη δημόσια υπηρεσία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του «περί Παραγωγής και Εμπορίας της Βιομηχανικής Κάνναβης (Τροποποιητικός) Νόμου του 2022», το εν λόγω νομοσχέδιο σκοπό έχει την τροποποίηση του βασικού νόμου ώστε να συνάδει με τις διατάξεις του άρθρου 4, παράγραφος 4 του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/2115 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου 2021, όσον αφορά την περιεκτικότητα των χρησιμοποιούμενων ποικιλιών βιομηχανικής κάνναβης σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC).

Σημειώνεται ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη του προαναφερόμενου Κανονισμού, η περιεκτικότητα των χρησιμοποιούμενων ποικιλιών βιομηχανικής κάνναβης σε THC έχει αυξηθεί από το 0,2% στο 0,3%.

Ακόμη, το εν λόγω νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 31 Αυγούστου 2022 και κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 23 Σεπτεμβρίου 2022, με σκοπό την ψήφιση του σε νόμο.

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα