ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κανένα πρόβλημα με αποθέματα αίματος τις γιορτές, συνέχεια στη ροή ζητούν οι αρμόδιοι

03 Ιανουαρίου 2024, 12:19

images

Δεν παρουσιάστηκε οποιοδήποτε πρόβλημα με τα αποθέματα αίματος τις προηγούμενες μέρες λόγω και των εορτών και οι αρχές καλούν τους αιμοδότες να συνεχίσουν την προσφορά για να διασφαλίζονται τα όρια ασφαλείας και οι ανάγκες καθημερινά.

Η προϊστάμενη του Κέντρου Αίματος Ανδρούλα Παναγιώτου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η ροή πρέπει να συνεχιστεί κανονικά και αυτή τη βδομάδα και κάλεσε όσους μπορούν, να προσέρχονται στους σταθμούς αιμοδοσίας.

Ανέφερε επίσης ότι το όριο ασφαλείας είναι να υπάρχει στοκ δύο ημέρων και ότι οι ανάγκες μας ημερησίως είναι 350 φιάλες.

Σύμφωνα με την κ. Παναγιώτου είναι αυξημένα τα κρούσματα COVID και άλλα περιστατικά ιώσεων, αλλά όσοι δεν έχουν προβλήματα υγείας και δεν λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, μπορούν κανονικά να δίνουν αίμα.

«Οσοι λαμβάνουν φάρμακα ή έχουν οποιεσδήποτε απορίες αν μπορούν να δώσουν αίμα, μπορούν να συμβουλεύονται τηλεφωνικώς τους γιατρούς μας εδώ στα κέντρα αίματος πριν έρθουν», ανέφερε.

Η κ. Παναγιώτου είπε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα για παράταση ωραρίου των κέντρων και υπενθύμισε ότι σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, οι σταθμοί της Λάρνακας θα βρίσκονται αύριο και μεθαύριο το απόγευμα στο mall της πόλης.

Η κ. Παναγιώτου ευχαρίστησε θερμά τους αιμοδότες και σημείωσε πόσο σημαντική είναι η αιμοδοσία.

Σχετικά Άρθρα