ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καμώματα καιρού στην Κύπρο - Αντί Daniel - 40άρια

06 September 2023, 13:24

images

Δεν αναμένεται ότι θα επηρεάσει την περιοχή της Κύπρου το σύστημα Daniel που επηρεάζει την Ελλάδα με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία. Αντίθετα, την περιοχή της Κύπρου θα επηρεάσουν οι υψηλές θερμοκρασίες που πιθανόν να φτάσουν και τους 40 βαθμούς.

Ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Μιχάλης Μούσκος ανέφερε στο YgeiaWatch ότι το καιρικό σύστημα το οποίο από χθες επηρεάζει έντονα την περιοχή της Ελλάδας, βρίσκεται στην Κεντρική Μεσόγειο θα περιοριστεί εκεί και δεν αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή της Κύπρου αφού ,όπως εξήγησε, είναι μπλοκαρισμένο σε εκείνη την περιοχή και εκεί θα διαλυθεί.

«Στην περιοχή μας υπάρχει μια ασθενής χαμηλή πίεση η οποία είναι συνηθισμένη για την περίοδο αυτή. Τις επόμενες μέρες μέχρι και την Κυριακή δεν περιμένουμε να έχουμε καθόλου φαινόμενα βροχής.  Το αντίθετο ο καιρός θα είναι πολύ καλός , αίθριος με κάποιες τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Μούσκο, οι  θερμοκρασίες σήμερα και τις επόμενες μέρες μέχρι και το Σάββατο θα είναι υψηλότερες από τις μέσες για τη εποχή.

«Την περίοδο αυτή που διανύουμε η μέση τιμή θερμοκρασίας για περιοχές του εσωτερικού είναι 34 βαθμοί κελσίου και για τα παράλια 29-31 βαθμοί.

Τόσο όμως σήμερα, όσο και αύριο οι θερμοκρασίες αναμένονται να είναι υψηλότερες από αυτές. Θα κυμανθούν γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια από 31-33 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.

«Το Σάββατο από 37 πολύ πιθανόν να φτάσουμε 39-40 βαθμούς. Έξι βαθμούς δηλαδή πάνω από τη μέση τιμή για την εποχή. Οπότε είναι πολύ πιθανόν να έχουμε και προειδοποίηση για ψηλές θερμοκρασίες για το εσωτερικό» πρόσθεσε.

Από Κυριακή αναμένεται ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και όπως φαίνεται την ερχόμενη εβδομάδα οι θερμοκρασίες θα κατρακυλήσουν προς τις πιο φυσιολογικές για την εποχή δηλαδή γύρω στους 34 βαθμούς.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα