ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καλούν Σύλλογο Ψυχολόγων να επανεξετάσει απόφαση

18 Ιανουαρίου 2024, 15:59

images

Ο Παγκύπριος Σύλλογος Ψυχολόγων καλεί τον Σύνδεσμο Ψυχολόγων να επανεξετάσει την απόφασή του να αποσύρει τα δύο μέλη του από το Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων.

Παράλληλα αναφέρει πως οι δικοί του εκπρόσωποι παραμένουν στις θέσεις τους και εξακολουθούν να εργάζονται στο Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων

Σε ανακοίνωση, ο Σύλλογος σημειώνει ότι η απόφαση για απομάκρυνση των δύο μελών "μας θλίβει και τον καλούμε να την επανεξετάσει".

Εξάλλου, ενημερώνει ότι θεσμικά δεν επηρεάζεται η αναγκαία απαρτία για συνέχιση των εργασιών του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων από την αποχώρηση των δύο μελών του Συνδέσμου.

Προσθέτει ότι ο Παγκύπριος Σύλλογος Ψυχολόγων, ως το σωματείο που είναι ταγμένο να εκπροσωπεί τους επαγγελματίες ψυχολόγους και όλες τις ειδικότητες της εφαρμοσμένης ψυχολογίας, παρέχει πλήρη στήριξη στο έργο του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων, ώστε να συνεχιστεί χωρίς εμπόδια και με τον ενδεδειγμένο τρόπο η εξέταση των αιτήσεων που οδηγούν στα Μητρώα Ψυχολόγων όσων έχουν τα προσόντα που προβλέπονται από τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας.

Η νομοθεσία παρέχει στο Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων την αρμοδιότητα αλλά και την ευθύνη να ελέγχει τα προσόντα των ψυχολόγων προτού τους εγγράψει στα Μητρώα Ψυχολόγων και τους παραχωρήσει την άδεια για να παρέχουν αμειβόμενες ψυχολογικές υπηρεσίες στο κοινό, αναφέρει.

Ωστόσο, σημειώνει, προσπάθειες που επιδιώκουν να αποδυναμώσουν τον ρόλο του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων δεν βρίσκουν σύμφωνο τον Παγκύπριο Σύλλογο Ψυχολόγων, ο οποίος κρίνει ως παραπλανητική τη θέση ότι δεν έχουν θεσμικά κατοχυρωθεί τα πλαίσια για τα αποκλειστικά καθήκοντα των ειδικοτήτων εφαρμοσμένης ψυχολογίας.

Ο Σύλλογος χαιρετίζει τη στάση που τήρησε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας να επιλέξει την ένταξη στο Γενικό Σύστημα Υγείας των κατάλληλων ειδικοτήτων της επαγγελματικής ψυχολογίας και να δίνεται σήμερα η ευκαιρία να παρέχονται στους δικαιούχους οι υπηρεσίες του κλινικού ψυχολόγου.

Προσθέτει ότι "αναμένουμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να ενταχθεί στο Γενικό Σύστημα Υγείας και η ειδικότητα του Συμβουλευτικού Ψυχολόγου".

Σχετικά Άρθρα