ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κάλεσμα στο κράτος να στηρίξει τα δημόσια νοσηλευτήρια

08 Ιανουαρίου 2024, 10:04

images

H Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών καλεί το κράτος να στηρίξει τα δημόσια νοσηλευτήρια, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον κατά την πλήρη αυτονόμησή τους.

«Η έξαρση των κρουσμάτων COVID - 19 αποδεικνύει και πάλι τη σημαντικότητα των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών που δεν γίνονται αποδεκτά για εισαγωγή στον ιδιωτικό τομέα και παραπέμπονται, είτε στα ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων, είτε στα τμήματά τους. Πιστεύουμε ότι τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ θα πρέπει να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή, καθώς αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας και προσφέρουν τα μέγιστα στη δημόσια υγεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΝΟ.

Η συντεχνία καλεί την Υπουργό Υγείας και τη Βουλή ν’ αναλάβουν ουσιαστικό ρόλο, ώστε τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ να στηριχθούν και να αναβαθμιστούν καθώς το 2024 ολοκληρώνεται και η περίοδος στήριξής τους από το κράτος.

«Μια επιμήκυνση της περιόδου ταυτόχρονα  με την επίσπευση αποφάσεων για στήριξη των νοσηλευτηρίων σε περιβάλλον  αυτονόμησης θα βοηθήσει τα δημόσια νοσηλευτήρια να λειτουργήσουν σε περιβάλλον ανταγωνισμού», υπογραμμίζει η συντεχνία.

Τέλος, τονίζει πως «η συνέχιση και αναβάθμιση του ΓεΣΥ που θεωρείται απ’ όλους ως η κορωνίδα για τη δημόσια υγεία προϋποθέτει τη λειτουργία και διατήρηση ενός ισχυρού και αυτονομημένου συστήματος δημόσιων νοσηλευτηρίων, που δεν θα έχουν αποκλειστικό κριτήριο το κέρδος αλλά  την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών στον πολίτη».

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα