ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κάλεσμα ΠΑΣΥΚΙ σε γιατρούς να μην υποβάλλουν την επαγγελματική τους άδεια

13 Δεκεμβρίου 2023, 11:39

images

Να μην υποβάλουν στο σύστημα του ΓεΣΥ την επαγγελματική τους άδεια για το 2024 καλεί τα μέλη της της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

H διαμαρτυρία της ΠΑΣΥΚΙ, οφείλεται στο ζήτημα που ακόμη δεν έχει επιλυθεί και αφορά την επαγγελματική ασφαλιστική κάλυψη των γιατρών που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι η ΠΑΣΥΚΙ ζητά ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους γιατρούς του δημόσιου τομέα, εδώ και τέσσερα χρόνια.

«Ήταν και παραμένει θέση μας ότι, για τους μόνιμους καθώς και αορίστου χρόνου δημόσιου τομέα, θα πρέπει να συνεχίσει το καθεστώς που ίσχυε προ της απόσπασης/ μεταφοράς στον ΟΚΥπΥ, όπως καταγράφεται σε σειρά γραπτών κειμένων, ενώ για τους ιατρούς με συμβόλαιο ΟΚΥπΥ η απουσία ασφαλιστικής κάλυψης εκ μέρους του εργοδότη αποτελεί παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας και καταπατεί κατάφορα τα δικαιώματα τους», αναφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι η συντεχνία και τα μέλη της είχαν προβεί σε 24ωρη απεργία τον περασμένο Μάιο , αφού δεν συμμερίζονται το περιεχόμενο της επιστολής που τους απέστειλε ο Οργανισμός ημερομηνίας 21 Απριλίου 2023.

Η επιστολή αφορά τον τρόπο επίλυσης του θέματος, δηλαδή ότι ο Οργανισμός θα καλύψει όλο το ιατρικό προσωπικό.

Ταυτόχρονα, σημειώνουν έχουν καταγράψει τις γραπτές δηλώσεις του ΟΚΥπΥ, υπό μορφή διαβεβαιώσεων σχετικά με την καταληκτική ημερομηνία, δηλαδή την 31η Δεκεμβρίου 2023.

«Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η συντεχνία μας έχει λάβει νομική γνωμάτευση, το περιεχόμενο της οποίας δικαιώνει τις θέσεις και διεκδικήσεις της», τονίζουν.

Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ έχει αποφασίσει:

1. Όπως καλέσει τους ιατρούς - μέλη να μην υποβάλουν στο σύστημα του ΓΕΣΥ την επαγγελματική άδεια τους για το 2024 μέχρι έως ότου ο οργανισμός παρουσιάσει εγγράφως τις ασφαλιστικές παραμέτρους που θα διέπουν όλες τις κατηγορίες των Ιατρών που εργοδοτούνται στα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

 2. Προσφύγει στην δικαιοσύνη προς παντού υπευθύνου.

 

Μ.Μ.

Σχετικά Άρθρα