ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ισότητα φύλων, ψυχική υγεία στο Φόρουμ ΕΕ για Αθλητισμό στη Στοκχόλμη

28 Απριλίου 2023, 19:32

images

Θέματα ακεραιότητας, ισότητας των φύλων και της σημασίας της ψυχικής υγείας θα περιλαμβάνει η ατζέντα του φετινού Φόρουμ της ΕΕ για τον Αθλητισμό (EU Sport Forum), το οποίο διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Στοκχόλμη στις 2 με 3 Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, το φόρουμ αποτελεί σημείο επαφής, επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ ευρωπαϊκών αθλητικών οργανώσεων, των θεσμών της ΕΕ και των κρατών μελών για τις τρέχουσες και μελλοντικές πολιτικές για τον αθλητισμό.

Οι συζητήσεις που περιλαμβάνονται στο φόρουμ θα έχουν ως αντικείμενο την προώθηση της ηγεσίας των γυναικών στον αθλητισμό, τη βιωσιμότητα των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στην Ευρώπη, στα δικαιώματα των αθλητών και στη δυνατότητά τους να αναπτύσσουν δεξιότητες κατά τη διάρκεια της καριέρας τους και μετά από αυτήν, καθώς και στην συμπερίληψη των απόψεων των νέων και της καινοτομίας στον τομέα του αθλητισμού.

Τις συζητήσεις του Φόρουμ θα προλογίσουν η Επίτροπος για θέματα παιδείας, πολιτισμού, νεολαίας, καινοτομίας και αθλητισμού Μαρίγια Γκάμπριελ, ο ευρωβουλευτής και συμπρόεδρος της ομάδας αθλητισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Tomasz Frankowski, και ο Σουηδός Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Υγείας Jakob Forssmed.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Philip Lahm, πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας της Γερμανίας που κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο του 2014, και η Célia Šašić, αντιπρόεδρος για θέματα ισότητας και διαφορετικότητας στη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και πρώην παίκτρια της εθνικής ομάδας της Γερμανίας.

Επίσης κατά τη διάρκεια του φόρουμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής για τα βραβεία #BeInclusive EU Sport Awards, με τα οποία αναγνωρίζονται και προβάλλονται καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες που προωθούν την ένταξη, την κοινωνική ενσωμάτωση και την καταπολέμηση των διακρίσεων στον αθλητισμό.

Σχετικά Άρθρα