ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ικανοποίηση Αννίτας Δημητρίου για το έργο του ΤΑΕΠ Παίδων

05 Φεβρουαρίου 2024, 13:02

images

Η Πρόεδρος της Βουλής και του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Aννίτα Δημητρίου εξέφρασε την Δευτέρα την ικανοποίησή  της για την αποτελεσματικότητα και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών Παίδων.

Στο πλαίσιο επίσκεψής της είπε ότι πρόκειται «για μια υπηρεσία, η οποία υπήρξε όραμα και έγινε πραγματικότητα επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ».

Πρόσθεσε ότι «ένα χρόνο μετά έχουμε κάθε λόγο να δηλώνουμε περήφανοι που υπάρχει ένα τέτοιος χώρος φιλικά προσκείμενος προς τα παιδιά». 

Όπως είπε η κ. Δημητρίου «υπήρχε μεγάλη ανάγκη για Τμήμα Πρώτων Βοηθειών για παιδιά και ήταν κάτι που ζητούσε επιτακτικά ο κόσμος και ενδεικτικό τούτου είναι ότι σε ένα χρόνο το τμήματα εξυπηρέτησε πάνω από 10.000 παιδιά».

Ανέφερε ότι «το όλο εγχείρημα βασίστηκε στην ανάγκη για εξειδίκευση υπηρεσιών, σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία».

Ως εκ τούτου, είπε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, η λειτουργία του τμήματος θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες πόλεις, αλλά και παράδειγμα αντιμετώπισης προβλημάτων και σε άλλους τομείς.

Η κ. Δημητρίου απηύθυνε επίσης τα θερμά της συγχαρητήρια σε όσους και όσες συμβάλλουν στην επιτυχία και την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

«Θέλω να πω ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, τους γιατρούς μας, το ιατρικό-παραϊατρικό προσωπικό, τους νοσηλευτές, όλους αυτούς και αυτές που πραγματικά με υπέρμετρο ζήλο εργάζονται καθημερινά για να έχουμε αυτή την υπηρεσία για την οποία υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη και βεβαίως θα είμαστε δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν», είπε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Εισερχόμενη στο θάλαμο του ΤΑΕΠ Παίδων είπε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα τόσο στα νοσοκομεία μας όσο και στο Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Πρόσθεσε ότι η παρουσία της σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας καταδεικνύει ακριβώς και την πρόθεσή της για λύση των προβλημάτων αυτών και παροχή ακόμη πιο άρτιων υπηρεσιών υγείας προς τους Κύπριους πολίτες.

Η κ. Δημητρίου, αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για περαιτέρω στελέχωση των νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό επισημαίνοντας ειδικά τον κλάδο των μαιών.

Ακολούθησε ξενάγηση της Πρόεδρου της Βουλής στο ΤΑΕΠ Παίδων και ενημέρωσή της για το έργο που επιτελείται εκεί. Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ εντασσόταν στο πλαίσιο συμπλήρωσης ενός έτους λειτουργίας του τμήματος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά δεδομένα του τμήματος τους πρώτους 11 μήνες λειτουργίας του εξυπηρετήθηκαν 9.617 περιστατικά ενώ κατά μέσο όρο από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, το ΤΑΕΠ Παίδων εξυπηρετεί μέχρι και 35 περιστατικά.

Αύξηση των περιστατικών παρατηρείται τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες κατά τη διάρκεια των οποίων μέσος όρος παιδιών που εξυπηρετούνται ανά μέρα να φθάνει τα 45.

Σημειώνεται ότι στο ΤΑΕΠ απασχολούνται από εφτά παιδίατροι, νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας ενώ διατίθενται πέντε κλίνες.

Ανέγερση νέου κτιρίου στο χώρο του Μακαρείου Νοσοκομείου

Η επικεφαλής του ΤΑΕΠ Παίδων, Παιδίατρος και Εντατικολόγος, Χάρις Αχιλλέως δήλωσε ότι η Κύπρος και οι πολίτες είχαν ανάγκη το ΤΑΕΠ Παίδων το προσωπικό του οποίου παρά τις προκλήσεις και δυσκολίες που συνάντηση διεκπεραίωσε με επιτυχία τον σκοπό του.

Η κ. Αχχιλέως ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται στο τμήμα για το πολύ σημαντικό έργο που επιτέλεσαν αυτό το χρόνο.

Πρόσθεσε ότι «ο κόσμος μας αγκάλιασε με αγάπη και υπομονή» ενώ πολύ θετικά μηνύματα λαμβάνει το τμήμα και από παιδιάτρους του ΓεΣΥ που απασχολούνται στο ΤΑΕΠ Παίδων.

Η κ. Αχιλλέως, κλείνοντας σημείωσε ότι στα πλάνα για το ΤΑΕΠ Παίδων συμπεριλαμβάνεται η ανέγερση νέου κτιρίου στο χώρο του Μακαρείου Νοσοκομείου έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2026.

Η κ. Δημητρίου συνοδευόταν από την Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, Βουλευτή ΔΗΣΥ, Σάβια Ορφανίδου.

Σχετικά Άρθρα