ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ιαπωνία: Eξετάζει άρση προκαταρκτικών τεστ COVID για ταξιδιώτες από εξωτερικό

23 Αυγούστου 2022, 08:01

images

Η Ιαπωνία ενδεχομένως να άρει την υποχρέωση των προκαταρκτικών διαγνωστικών τεστ για την COVID-19, αναφορικά με τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα, όπως ανέφερε η εφημερίδα "The Nikkei."

H χώρα, εφαρμόζει μερικά από τα πιο σκληρά μέτρα κατά της πανδημίας στα σύνορά της, σε σύγκριση με πιο αναπτυγμένες οικονομίες παγκοσμίως, απαιτώντας από τους ταξιδιώτες να παρουσιάσουν ένα αρνητικό διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό που πρέπει να γίνει εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρησή τους.

Η Κυβέρνηση ενδέχεται σύντομα να άρει την υποχρέωση των διαγνωστικών τεστ για τους εμβολιασμένους επιβάτες, με την αλλαγή αυτή να δρομολογείται εντός των επόμενων εβδομάδων, όπως ανέφερε αργά χθες, η ίδια εφημερίδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χιροκάζου Ματσούνο, αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα τον ακριβή χρόνο της χαλάρωσης των μέτρων που εφαρμόζονται στα σύνορα, δηλώνοντας ότι αυτός εξαρτάται από τις συνθήκες της πανδημίας COVID-19 στην Ιαπωνία, αλλά και στο εξωτερικό.

Ο Πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα είχε δηλώσει το Μάιο ότι επιθυμεί να ευθυγραμμίσει τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σύνορα της Ιαπωνίας, με τα μέτρα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες που είναι μέλη της ομάδας κρατών G7.

H Ιαπωνία τον Ιούνιο άνοιξε τα σύνορα της στους τουρίστες, για πρώτη φορά μέσα σε μία διετία, ενώ αυτοί πρέπει να λαμβάνουν βίζες και να ακολουθούν προκαθορισμένα τουριστικά πακέτα.

Επιχειρηματικές ενώσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Ιαπωνίας παροτρύνουν για τη μεγαλύτερη χαλάρωση των συνοριακών ελέγχων, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα εμπεριέχουν τον κίνδυνο οικονομικής οπισθοδρόμησης για την Ιαπωνία.

Σε μια άλλη εξέλιξη, περισσότερα από 10000 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατεγράφησαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε Κίνα, Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες και Νέα Ζηλανδία.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν 1.895 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 382 με συμπτώματα της νόσου COVID-19 και 1.513 ασυμπτωματικά, ενώ η Σιγκαπούρη κατέγραψε 1.694 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας σε 1.818.560, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 3.077 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων να ανέρχεται σε 3.858.838 μέχρι σήμερα. Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα υπολογίζονται σε 33.774.

Το Υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώθηκαν 3.693 νέα κρούσματα κορωνοϊού, οφειλόμενα σε μετάδοση στην κοινότητα, και 35 θάνατοι ασθενών με COVID-19. Επί του παρόντος, η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στο πορτοκαλί επίπεδο των μέτρων προστασίας, στο οποίο δεν προβλέπεται ανώτατο όριο ατόμων σε συγκεντρώσεις.

Σχετικά Άρθρα