ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ιαπωνία: Aποσύρονται συμπληρώματα διατροφής, 26 άτομα σε νοσοκομείο

26 Μαρτίου 2024, 05:11

images

Φαρμακοβιομηχανία στην Ιαπωνία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι 26 άτομα νοσηλεύτηκαν σε σχέση με συμπληρώματα διατροφής που έχει ανακαλέσει από την αγορά, λόγω ανησυχιών για προβλήματα στα νεφρά.

Τα συμπληρώματα, που λαμβάνονται χωρίς ιατρική συνταγή, περιέχουν ένα είδος ρυζιού που έχει υποστεί ζύμωση που ονομάζεται "beni koji", το οποίο η εταιρεία Kobayashi Pharmaceutical φέρεται να έχει προμηθεύσει σε περίπου 50 άλλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακαλεί οικειοθελώς τρία προϊόντα που περιέχουν beni koji, το οποίο στοχεύει στη μείωση της κακής χοληστερόλης, έπειτα από παράπονα πελατών.

Τη Δευτέρα, η εταιρεία με έδρα την Οσάκα δήλωσε ότι γνώριζε για 26 νοσηλείες, αλλά «δεν είχε καταλήξει ακόμη σε συμπέρασμα» σχετικά με πιθανή σχέση μεταξύ του προϊόντος και των προβλημάτων στα νεφρά.

«Έπειτα από ανάλυση... εντοπίσαμε πιθανότητα οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του beni koji να περιέχουν συστατικά που η εταιρεία μας δεν είχε σκοπό να συμπεριλάβει», δήλωσε η Kobayashi Pharmaceutical.

Σχετικά Άρθρα