ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΗΠΑ: Οι καλύτερες και χειρότερες πολιτείες για ψυχική υγεία

12 Απριλίου 2024, 10:00

images

Τις 10 πολιτείες των ΗΠΑ που προάγουν την ψυχική υγεία, καταγράφει νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα, ενώ την ίδια ώρα αναφέρονται και οι πολιτείες που έχουν το μεγαλύτερο αριθμό πολιτών με ψυχικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το Fortune Well, η συνολική ευημερία επηρεάζεται από την οικονομική κατάσταση, τις σχέσεις, την εργασία, την αίσθηση του σκοπού και την ασφάλεια, αλλά η τοποθεσία που ζουν οι πολίτες και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της κοινότητάς, διαδραματίζουν επίσης ζωτικό ρόλο.

Σε μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, το Universal Drugstore, ένα διαδικτυακό φαρμακείο, κατέταξε τις καλύτερες και τις χειρότερες πολιτείες για την ψυχική υγεία, αφού αξιολόγησε δεκάδες σημεία δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του επιπολασμού της ψυχικής ασθένειας και του κόστους περίθαλψης.

Η Μοντάνα κατέλαβε την πρώτη θέση ως το καλύτερο μέρος για να ζήσει κανείς για ψυχική υγεία, με βαθμολογια 8,06 στα 10. Η πολιτεία είχε τον χαμηλότερο αριθμό ανά πληθυσμό «ψυχικά ανθυγιεινών ενηλίκων» που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την περίθαλψη και οι κάτοικοι έλαβαν τις δεύτερες λιγότερες ημέρες ασθενείας για θέματα ψυχικής υγείας το 2022.

Αντίθετα, η Νεβάδα κατατάσσεται ως η χειρότερη πολιτεία για την ψυχική υγεία, με βαθμολογία 2,06 στα 10. Η πολιτεία Silver βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα για πολλές μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου αριθμού ημερών αδειών ασθένειας ψυχικής υγείας και των περισσότερων νέων που αναφέρουν καταθλιπτικά επεισόδια . Η Νεβάδα έχει επίσης μια από τις χαμηλότερες αναλογίες ψυχολόγων προς κατοίκους σε όλη τη χώρα.

Αναλύοντας περαιτέρω τα δεδομένα, η Νότια Ντακότα, που κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση ως η καλύτερη πολιτεία για την ψυχική υγεία, είχε τις λιγότερες αναφερόμενες ημέρες αδειών ασθένειας ψυχικής υγείας (τρεις), ενώ η Δυτική Βιρτζίνια και η Λουιζιάνα, στις κατατάξεις 34 και 44, ανέφεραν τις περισσότερες (έξι).

Οι ενήλικες στο Νιου Τζέρσεϊ, που κατατάσσεται στην 16η θέση, έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά διαγνώσεων ψυχικής ασθένειας (16%), ενώ οι ενήλικες που διαμένουν στη Γιούτα, που κατατάσσεται στην 25η θέση, έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ψυχικής ασθένειας (27%).

Το Όρεγκον, στην 50η θέση, κατατάσσεται ως η δεύτερη χειρότερη πολιτεία για την ψυχική υγεία με βαθμολογία 2,89 στα 10, ισοβαθμώντας με το Νέο Μεξικό.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ, το Ίδρυμα Οικογένειας Kaiser, την Ψυχική Υγεία της Αμερικής, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και τη Διοίκηση Υπηρεσιών Κατάχρησης Ουσιών και Ψυχικής Υγείας για να καταρτίσουν την κατάταξη. 

Συνέκριναν την αναλογία ψυχολόγων προς τους κατοίκους κάθε πολιτείας, τον μέσο αριθμό ημερών άδειας ασθένειας ψυχικής υγείας, τον επιπολασμό της ψυχικής ασθένειας για ενήλικες και νέους, τον αριθμό των διαθέσιμων κρεβατιών και των εγκαταστάσεων ψυχικής υγείας και το κόστος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Οι χειρότερες πολιτείες για ψυχική υγεία είναι:

1. Νεβάδα

2. Όρεγκον

3. Οκλαχόμα

4. Αριζόνα

5. Ουάσιγκτον

6. Τέξας

7. Αλαμπάμα

8. Λουιζιάνα

9. Γεωργία

10. Νέο Μεξικό

Οι καλύτερες πολιτείες για ψυχική υγεία:

1. Μοντάνα

2. Βερμόντ

3. Μασαχουσέτη

4. Νότια Ντακότα

5. Ρόουντ Άιλαντ

6. Ιλινόις

7. Ουισκόνσιν

8. Βόρεια Ντακότα

9. Νεμπράσκα και Αϊόβα (ισόπαλοι)

10. Αρκάνσας

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα