ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ημερίδα από Ογκολογικό Τρ. Κύπρου και Europa UOMO Κύπρου για καρκίνο προστάτη

03 Απριλίου 2023, 20:24

images

Ημερίδα που είχε στόχο την πληροφόρηση του γενικού πληθυσμού για τα ζητήματα που σχετίζονται με τον , όπως ο προ-συμπτωματικός έλεγχος, η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση, η συμπτωματολογία του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος (LUTS) και η αντιμετώπιση της, η συνδρομή του ψυχολόγου και του φυσιοθεραπευτή στη θεραπεία του ασθενούς καθώς και η ακτινοθεραπεία στην επίτευξη της ίασης του καρκίνου του προστάτη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 31 Μαρτίου από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το Europa UOMO Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Ογκολογικού, στην ημερίδα που είχε τίτλο «Κουβεντιάζοντας με απλά λόγια για τον καρκίνο του προστάτη», με χαιρετισμό της η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, εξήρε τις προσπάθειες του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου για τη συνεχή πληροφόρηση του κοινού σε θέματα υγείας και ιδιαίτερα του καρκίνου του προστάτη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης, τονίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ενημερωτικές ημερίδες που διοργανώνει το Ογκολογικό Κέντρο, θα καθιερωθούν ως θεσμοί και πυλώνες ενημέρωσης της κοινωνίας.

Ο Διευθυντής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & Πυρηνικής Ιατρικής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου Δημήτριος Βόμβας, υπογράμμισε τη σημασία μιας ολιστικής θεραπευτικής προσέγγισης στους ασθενείς, με τη συμμετοχή και άλλων επαγγελματιών υγείας.

Εκ μέρους του Europa UOMO Κύπρου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Ανδρέας Μωϋσέως, ανέδειξε τη σημασία της συμμετοχής πολιτών και ασθενών σε τέτοιους είδους εκδηλώσεις.

Στην Ενημερωτική Ημερίδα συμμετείχε ομάδα ιατρών, επιστημόνων και θεραπευτών, από το American Medical Centre, το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Europa UOMO Κύπρου, του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, και του ΠΑΣΥΚΑΦ.

H Ενημερωτική Ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, και διοργανώθηκε με τη στήριξη της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου και της Κυπριακής Ουρολογικής Εταιρείας.

Σχετικά Άρθρα