ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΗΒ: Κτυπούν καμπανάκι για θανάτους από άσθμα

24 Απριλίου 2024, 10:36

images

Την επείγουσα δράση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για να σταματήσουν οι θάνατοι από άσθμα που μπορούν να προληφθούν, απαιτεί φιλανθρωπική οργάνωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, περισσότεροι από 12 χιλ. άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πεθάνει από κρίσεις άσθματος από το 2014, σύμφωνα με το Asthma & Lung UK.

Σύμφωνα την οργάνωση, τα στοιχεία δείχνουν ότι «συγκλονιστικά λίγα» είχαν αλλάξει από μια σημαντική έκθεση πριν από μια δεκαετία που διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των θανάτων από άσθμα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με καλύτερη φροντίδα.

Υπουργοί στην Αγγλία και την Ουαλία δήλωσαν ότι προσπαθούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες.

Περίπου 5,4 εκατ. άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν άσθμα, μια κοινή πάθηση των πνευμόνων που μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικές δυσκολίες.

«Υψηλότερος κίνδυνος»

Τα άτομα με άσθμα θα πρέπει να λαμβάνουν ετήσια ανασκόπηση της κατάστασης, ένα γραπτό σχέδιο δράσης και ελέγχους τεχνικής εισπνοής.

Ωστόσο, η φιλανθρωπική οργάνωση, τονίζει ότι τα άτομα με άσθμα «απέτυχαν»», με επτά στους 10 να μην λαμβάνουν βασική περίθαλψη, εν μέρει επειδή οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ήταν υπερβολικοί.

Το Asthma and Lung UK είπε ότι το 31% των ατόμων με άσθμα «αποδεσμεύτηκαν» με τη διαχείριση της κατάστασής τους, θέτοντας τους σε υψηλότερο κίνδυνο, σύμφωνα με την έρευνά του.

Ανέφερε επίσης ότι πολλοί  θα πρέπει να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για να τους βοηθήσουν να διαχειριστούν την κατάστασή τους και να αναγνωρίσουν τα προειδοποιητικά σημάδια.

Η χρήση ανακουφιστικής συσκευής εισπνοής, για παράδειγμα, τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα θα μπορούσε να είναι σημάδι μη θεραπευμένης φλεγμονής στους αεραγωγούς, ανέφερε η φιλανθρωπική οργάνωση.

«Η φροντίδα για το άσθμα βρίσκεται σε κρίση», δήλωσε η Sarah MacFadyen, επικεφαλής της πολιτικής για το άσθμα και τους πνεύμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν τη φροντίδα που χρειάζονται και τους αξίζουν.

«Δεν θέλουμε να λέμε το ίδιο πράγμα σε άλλα 10 χρόνια. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που ξέρουμε πώς να διορθώσουμε», υπέδειξε.

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα