ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η ΠΑΣΥΔΥ στηρίζει τα αιτήματα των Διασωστών/Πληρωμάτων Ασθενοφόρων

25 September 2023, 09:24

images

Η ΠΑΣΥΔΥ σε ανακοίνωσή της, εκφράζει τη στήριξη της στα δίκαια αιτήματα των Διασωστών, όπως αυτά αναπτύχθηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 από τον επαγγελματικό Σύνδεσμο Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

«Η Οργάνωση μας μέσω και του οικείου επαγγελματικού της Κλάδου που εκπροσωπεί συνδικαλιστικά τους διασώστες εργαζόμενους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΟΚΥπΥ) έχει κατ’ επανάληψη θέσει όλα τα εγερθέντα θέματα στους αρμόδιους φορείς», αναφέρει.

Προσθέτει ότι στηριζόμενη στη συνεχή εκπαίδευση που λαμβάνουν οι Διασώστες καθ’ όλη τη διάρκεια υπηρεσίας τους στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων, τον Ιούνιο του 2020 υπέβαλε αίτημα αναβάθμισης της μισθολογικής κλίμακας των Διασωστών. Απόδειξη της υψηλής εκπαίδευσης και κατάρτισης των πληρωμάτων ασθενοφόρων, αναφέρει, αποτελεί η κατά κοινή ομολογία άψογη ανταπόκριση της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Θέση της ΠΑΣΥΔΥ είναι η δημιουργία αρμόδιας Εθνικής Αρχής Ασθενοφόρων, αλλά και η άμεση δημιουργία μητρώου διασωστών και κατοχύρωσης του επαγγέλματος του Διασώστη. Εκφράζει επίσης τη θέση για διαχωρισμό σε επίπεδο νομοθεσίας των δύο θεμάτων και άμεση προώθηση νομοσχεδίου για δημιουργία μητρώου Διασωστών στα πρότυπα των άλλων επαγγελματιών υγείας.

Η οργάνωση χαιρετίζει το δημόσιο διάλογο που ξεκίνησε, αλλά και τις τοποθετήσεις της Υπουργού Υγείας και των βουλευτών για στήριξη στα δίκαια αιτήματα του Κλάδου με στόχο την προώθηση και επίλυσή τους.

Σχετικά Άρθρα