ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η πανδημία επηρέασε 1,6 δισ. μαθητές λέει το «Hope For Children»

24 Ιανουαρίου 2022, 12:54

images

Ένας από τους τομείς στους οποίους η πανδημία έχει μεγάλο αντίκτυπο είναι η εκπαίδευση, καθώς η κορύφωσή της έδειξε ότι 1,6 δισεκατομμύρια μαθητές επηρεάστηκαν από το κλείσιμο των σχολείων σε όλο τον κόσμο (UNESCO, 2021),αναφέρει το «Hope For Children” CRC Policy Center σε δελτίο Τύπου για την τέταρτη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης, που σηματοδοτείται τη Δευτέρα, με θέμα "Αλλαγή Πορείας".

Προσθέτει ότι η πανδημία ανέδειξε σημαντικά κενά και ελλείψεις του εκπαιδευτικού συστήματος στην Κύπρο και έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη και την ευκαιρία για αλλαγές στον τρόπο εφαρμογής και υλοποίησης των εκπαιδευτικών μαθημάτων και συγκεκριμένα την ανάγκη για ένταξη και για αξιοποίηση της τεχνολογίας όσον αφορά την προσβασιμότητα στην εκπαίδευση σε παιδιά και εφήβους και για την ανάπτυξη κατάλληλων εργαλείων διδασκαλίας.

Αναφέρει, επίσης, πως είναι απαραίτητη η αναγνώριση, η συνεχής υποστήριξη και η παροχή της δια βίου εκπαίδευσης στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα στηρίξουν και θα προωθήσουν τις καινοτόμες πρακτικές αυτές. 

Προσθέτει τέλος ότι ο Οργανισμός “Hope For Children” παρέχει βιωματικά εργαστήρια και προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, έχοντας ως στόχους την προώθηση της ανάπτυξης δεξιοτήτων ζωής, την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ευάλωτες ομάδες παιδιών (π.χ. παιδιά που βιώνουν κακοποίηση και εκμετάλλευση) και την ενδυνάμωση των παιδιών διδάσκοντάς τους τα δικαιώματά τους.

Σχετικά Άρθρα