ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Κύπρος στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής

16 Ιουνίου 2022, 12:44

images

Στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής  Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής (European Society of Human Genetics –  ESHG)  στην Ευρώπη, εκπροσώπησε την Κύπρο η εταιρεία βιοτεχνολογίας NIPD  Genetics.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στο συνέδριο, το οποίο  πραγματοποιήθηκε από τις 11 μέχρι και τις 14 Ιουνίου 2022 στη Βιέννη,  συζητήθηκαν όλες οι τάσεις και οι εξελίξεις στον τομέα της Ανθρώπινης  Γενετικής.

Η επιστημονική ομάδα της NIPD Genetics παρουσίασε σε Δορυφορικό  Συνέδριο την καινοτόμο, ευέλικτη τεχνολογική της πλατφόρμα, «που  επιτρέπει διαγνώσεις απαράμιλλης ακρίβειας, από τον Μη Επεμβατικό  Προγεννητικό Έλεγχο (NIPT) έως και τη μη επεμβατική Υγρή Βιοψία στην  ογκολογία».

Την ομάδα αποτελούσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος Καθηγητής Φίλιππος  Πατσαλής, ο Δρ Γιώργος Κουμπαρής, Επιστημονικός Διευθυντής της  Εταιρείας, ο Δρ Μάριος Ιωαννίδης, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης και η  Δρ Αλεξία Ηλιάδη, Eπικεφαλής Ανάπτυξης Ογκολογικών Προϊόντων της NIPD  Genetics.

«Σημαντική διάκριση αποτελεί το γεγονός ότι η ομάδα Έρευνας και  Ανάπτυξης της NIPD Genetics επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές  ερευνών ανά το παγκόσμιο για βράβευση. Τα θέματα των ερευνών αφορούσαν  την ανάπτυξη και επικύρωση ενός νέου νεογνικού και καρδιαγγειακού  ελέγχου, την ανάπτυξη μιας παν-καρκινικής ανάλυσης ολόκληρου του  γονιδιωματικού προφίλ για συμπαγείς όγκους με την ενσωμάτωση βιοδεικτών  ανοσοθεραπείας MSI και TMB», προστίθεται.

Σχετικά Άρθρα