ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η κυβέρνηση αρωγός στην ενδυνάμωση του Αθλητισμού

22 Φεβρουαρίου 2024, 07:27

images

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα είναι αρωγός, πάντα εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους, σε κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση και ενδυνάμωση του Αθλητισμού στην Πάφο και τη χώρα μας ευρύτερα έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοστουλίδης.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τα 70χρονα δράσης και προσφοράς του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου Πάφου (ΑΠΟΠ) που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως η σημασία και η αξία της δράσης οργανωμένων συνόλων μπορεί να αποτιμηθεί ορθά και αντικειμενικά όταν λαμβάνονται υπόψη, μεταξύ άλλων, οι συνθήκες μέσα στις οποίες συστήνονται και αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους, οι σκοποί και οι στόχοι των ιδρυτών τους, το περιβάλλον μέσα στο οποίο δρουν, τα μέσα και οι δυνατότητες που διαθέτουν και οι ανάγκες και οι προσδοκίες της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιούνται.

Αξιοποιώντας την παρουσία της Αντιπροέδρου του ΚΟΑ  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως εκείνο που έχουμε ως υποχρέωση να κάνουμε ως Πολιτεία είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για τους αθλητές μας είτε βρίσκονται στην Πάφο είτε στη Λευκωσία είτε στο πιο απομακρυσμένο χωριό να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στην άθληση, έτσι ώστε να μπορούν να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις.

Εκτίμησε επίσης πως πρέπει να γίνει μια οικονομική συνεισφορά από πλευράς του ΚΟΑ, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει τις οικονομικές δυνατότητες του ούτε παρεμβαίνει, αλλά ύστερα από ενημέρωση που έτυχε ότι η χορηγία για τον ΑΠΟΠ είναι περίπου 18 χιλιάδες ευρώ, με προϋπολογισμό 200 χιλιάδων ευρώ,  επεσήμανε πως «δεν μπορούμε να φύγουμε χωρίς να συνεισφέρουμε τουλάχιστον 15 χιλιάδες ευρώ από τον ΚΟΑ».

Βρίσκομαι στο βήμα αυτό είπε ο ΠτΔ «με ένα μίγμα αισθημάτων και κινήτρων που ορίζουν και όσα θέλω να πω απόψε με την ευκαιρία μιας εκδήλωσης, που η σημασία της υπερβαίνει τα όρια της πόλης μας: Το ηθικό χρέος, το καθήκον της Πολιτείας να αναγνωρίζει και να τιμά τα οργανωμένα σύνολα που στη μακρόχρονη πορεία τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στη χώρα μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως είναι σημαντικό να τονίσουν τη σημασία της συνένωσης δυνάμεων και δυνατοτήτων από τα οργανωμένα σύνολα και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο δημόσιο βίο για χάρη του κοινού συμφέροντος, δηλαδή αυτής της ίδιας της κοινωνίας των πολιτών που οφείλουμε να υπηρετούμε.

Μπορούμε κάτω από την ίδια οργανωτική στέγη και ομπρέλα να διατηρούμε τα επιμέρους πιστεύω, τις ιδιαιτερότητες και τις ευαισθησίες μας, έχοντας ως ενοποιό στοιχείο τους υπέρτερους κοινούς σκοπούς και στόχους. Και αυτό ακριβώς έγινε στην πόλη μας το 2000, συμπλήρωσε.

Διαβεβαίωσε επίσης πως από πλευράς Πολιτείας θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να είναι το Ευρωμπάσκετ μια πετυχημένη διοργάνωση.

Ακολούθως ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την περηφάνια του για το γεγονός ότι ο Αθλητισμός στην Πάφο ανθίζει, τα τελευταία χρόνια, δηλώνοντας πως αυτό φαίνεται και από την παρουσία των σωματείων, των σχολείων, και των αθλητών στα διάφορα πρωταθλήματα.

Την ίδια στιγμή σημείωσε πως ως άνθρωπος που έχει βιώσει και αντιλαμβάνεται πολύ καλά τη σημασία και την αξία του Αθλητισμού, επιθυμεί να αξιοποιήσει την αποψινή ευκαιρία για να μεταφέρει το μήνυμα ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο ίδιος προσωπικά ιεραρχούν τον Αθλητισμό ψηλά στις προτεραιότητές τους επειδή πιστεύουν πραγματικά ότι διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στην πλήρη και σωστή διαπαιδαγώγηση και ανάπτυξη των παιδιών, των εφήβων και των νέων τους .

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η σύζευξη Αθλητισμού – Πολιτισμού, εδραζόμενη στις αρχές της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και στα επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, αποτελεί διαχρονικά κορυφαία προτεραιότητα και πολιτική των κρατών και των κοινωνιών που επενδύουν στο δίπτυχο μόρφωση – άθληση, εμπνεόμενες από την αειθαλή αλήθεια που περικλείει η φράση «Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ».

Απευθυνόμενος  ακολούθως στην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΠΟΠ, Αννίτα Ταλιώτου, εξέφρασε προς την ίδια και τα άλλα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου τις ευχαριστίες του για την τιμητική πρόσκληση να συμμετέχει στην αποψινή εκδήλωση. Ευχήθηκε τέλος όπως η πορεία του Σωματείου γίνει ακόμα πιο γόνιμη για να σφραγίσει το παρόν, αλλά πιο σημαντικά, το μέλλον της Πόλης και Επαρχίας μας.

Σχετικά Άρθρα