ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η κλιματική αλλαγή έχει σοβαρό αντίκτυπο στη Μεσόγειο

02 Οκτωβρίου 2023, 14:11

images

Στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, ασναφέρθηκε ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης,  κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του στη συνεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΕτΠ) που πραγματοποιήθηκε στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας αναφέρεται ότι ο κ. Καραγιάννης είπε ότι «η κλιματική αλλαγή έχει σοβαρό αντίκτυπο στη Μεσόγειο Θάλασσα και γι’ αυτό τον λόγο οι Κοινότητες, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες κλιματικές συνθήκες και προκλήσεις». 

«Η αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας αλλά και της ατμόσφαιρας, αλλάζει όχι μόνο τις συνήθειες αλλά και τις ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών κυρίως στις παράκτιες περιοχές» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «η αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας θα επηρεάσει αισθητά τον τουρισμό, αφού αρκετοί τουρίστες θα προτιμούν πιο δροσερούς προορισμούς, όπως οι βόρειες περιοχές της Ευρώπης, ενώ η Μεσόγειος Θάλασσα απειλείται από την άφιξη νέων θαλάσσιων ειδών, τα οποία εξαφανίζουν ή/και εκτοπίζουν τους παραδοσιακούς θαλάσσιους οργανισμούς».

Η κλιματική αλλαγή, συνέχισε ο Δήμαρχος Δερύνειας, «επηρεάζει επίσης την ανθεκτικότητα του εδάφους, το οποίο μολύνεται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως τη ρίψη λυμάτων, τα φυτοφάρμακα, τις πυρκαγιές, την οικιστική ανάπτυξη και τις παρεμβάσεις στις παραλίες». 

Ταυτόχρονα τόνισε «την ανάγκη προστασίας του οικοσυστήματος, την προώθηση της Γαλάζιας Οικονομίας, τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας για αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων από την απειλητική κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη».


Σχετικά Άρθρα