ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Κίνα τερματίζει ελέγχους και απολυμάνσεις για COVID σε εισαγόμενα προϊόντα

13 Ιουλίου 2022, 12:52

images

Η Κίνα θα σταματήσει να διενεργεί  ελέγχους σε ορισμένα εισαγόμενα προϊόντα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο  Υγείας, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει μια ισορροπία μεταξύ της  πρόληψης για τον κορωνοϊό και των φόβων για επιβράδυνση της οικονομίας.

Ο  ασιατικός γίγαντας, με στόχο κυρίως να προστατεύσει τους ηλικιωμένους,  εφαρμόζει μια αυστηρή υγειονομική πολιτική και προχωρά από το 2020 σε  ελέγχους σε εμπορεύματα που φθάνουν από άλλες χώρες ενώ η εξωτερική τους  συσκευασία απολυμαίνεται. Οι αρχές έχουν κάποιες φορές αποδώσει την  ευθύνη για ορισμένες εξάρσεις της επιδημίας στην Κίνα σε εισαγόμενα  προϊόντα.

Αυτά τα τεστ και οι απολυμάνσεις,  που παίρνουν χρόνο, δημιουργούν κάποιες φορές συμφόρηση. Χιλιάδες τόνοι  τροπικών φρούτων, για παράδειγμα, αποκλείστηκαν στα σύνορα με το  Βιετνάμ, με τους οδηγούς φορτηγών να αναμένουν άδεια για να εισέλθουν  στην Κίνα.

Τα προϊόντα εκτός ψυγείου και τα  μη κατεψυγμένα, όπως ο άνθρακας, τα μεταλλεύματα, κάποια τρόφιμα ή  ακόμα και ζωοτροφές θα μπορούν πλέον να εισέρχονται στην Κίνα χωρίς να  υποβάλλονται σε ελέγχους, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας.  Τα προϊόντα «υψηλού κινδύνου» θα συνεχίσουν σε κάθε περίπτωση να  απολυμαίνονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το  υπουργείο ανέφερε ότι αυτή η απόφαση έχει στόχο «να διασφαλίσει τη  σταθερότητα των βιομηχανικών και εφοδιαστικών αλυσίδων», τονίζοντας ότι  σε κάθε περίπτωση «σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ο κορωνοϊός δεν μπορεί  να επιβιώσει παρά μόνο για σύντομο διάστημα στην επιφάνεια των  περισσότερων αντικειμένων».

Τα προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης θα συνεχίσουν να υποβάλλονται σε ελέγχους.  

Σχετικά Άρθρα