ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η καρδιοχειρουργική ελπίδα ζωής για εκατομμύρια ασθενείς

09 Ιανουαρίου 2023, 13:41

images

Ο ρόλος της καρδιοχειρουργικής από τον 20ο αιώνα μέχρι σήμερα και οι μελλοντικές της εξελίξεις θα παρουσιαστούν σε διάλεξη στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πόλεως Χρυσοχούς, καθώς η ανέλιξη του τομέα αυτού αποτέλεσε ελπίδα ζωής για εκατομμύρια ασθενείς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, η διάλεξη με τίτλο «Καρδιοχειρουργική - παρελθόν, παρόν και μέλλον» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 στις 6:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς.

Τη διάλεξη θα παρουσιάσει ο Δρ Ιωάννης Τζανάβαρος, Παιδοκαρδιοχειρούργος, Καρδιοχειρούργος ενηλίκων, Διευθυντής του Cardiac Innovation Center στο Απολλώνειο Νοσοκομείο και Κλινικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, και θα αναφερθεί στην πορεία της Καρδιοχειρουργικής στον 20ο αιώνα, τις σημερινές δυνατότητες περίθαλψης, καθώς και σε μια πρόβλεψη για τις μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα αυτό.

Όπως αναφέρεται, οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου, ειδικά σε ηλικιωμένους, στην Κύπρο αλλά και παγκόσμια.

Επίσης, η καρδιοχειρουργική, η οποία μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα θεωρείτο ανέφικτη, κατάφερε μέσα σε εκατό χρόνια να αποτελεί την ελπίδα ζωής για εκατομμύρια ασθενείς.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να αποταθεί στο Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα 22894331/47. 

Σχετικά Άρθρα