ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η JPMorgan δαπανά $200 εκ. για απομάκρυνση CO2

23 Μαΐου 2023, 19:56

images

Πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια θα δαπανήσει η αμερικανική τράπεζα JPMorgan Chase & Co για την απομάκρυνση από την ατμόσφαιρα και αποθήκευση 800.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για βιωσιμότητα, ανακοίνωσε την Τρίτη η αμερικανική τράπεζα.

Ακόμη και με τις δεσμεύσεις για τεράστια μείωση των εκπομπών ρύπων, πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η αφαίρεση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) με τη χρήση της φύσης ή της τεχνολογίας, θα είναι απαραίτητη για την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

"Οι συμφωνίες αυτές αντικατοπτρίζουν τη φιλοδοξία μας να υποστηρίξουμε… την καινοτομία και την εξέλιξη αυτών των τεχνολογιών. Παράλληλα με τη μείωση των εκπομπών ρύπων, ο κόσμος χρειάζεται σημαντικές επενδύσεις σε ανθεκτικές λύσεις για την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα με δυνατότητες γιγατόνων", αναφέρει σε δήλωση της η Ashley Bacon, επικεφαλής του Τμήματος Κινδύνων της JPMorgan Chase.

Η τράπεζα έχει υπογράψει συμφωνίες για απομάκρυνση άνθρακα από την ατμόσφαιρα, μέσω διαφόρων έργων, συμπεριλαμβανομένης μιας εννεαετούς συμφωνίας με την ελβετική Climeworks, για απομάκρυνση 25.000 τόνων άνθρακα μέσω έργων άμεσης δέσμευσης αέρα (DAC), τα οποία απορροφούν CO2 από τον αέρα και το αποθηκεύουν μόνιμα.

Επίσης έχει υπογράψει συμφωνία με τη Charm Industrials για την απομάκρυνση και αποθήκευση 28.500 τόνων σε διάστημα πέντε ετών με τη χρήση της τεχνικής του βιοελαίου.

Η JPMorgan αναφέρει ότι οι συμφωνίες αναμένεται να της επιτρέψουν να αντιστοιχίσει μέχρι το 20230 κάθε τόνο διοξειδίου του άνθρακα που εκπαίμπει κατά την λειτουργίας της και που δεν είναι σε θέση να μειώσει η ίδια, με μονάδες απομάκρυνσης ρύπων.

Σχετικά Άρθρα