ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Ιαπωνία θα υποδεχθεί και πάλι τουρίστες, αλλά με μάσκες

07 Ιουνίου 2022, 13:45

images

Οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται την  Ιαπωνία θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, να έχουν ιδιωτική  ασφάλιση υγείας και να βρίσκονται υπό επιτήρηση καθ' όλη την παραμονή  τους στη χώρα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Κυβέρνηση καθώς σχεδιάζει ένα  σταδιακό άνοιγμα από τα δύο χρόνια περιορισμών για την COVID-19.

Σε  αυτή την πρώτη φάση του 'ανοίγματος', από τις 10 Ιουνίου, θα  επιτρέπονται μόνο επισκέπτες που ταξιδεύουν με οργανωμένα γκρουπ, όπως  ανακοίνωσε ο Ιαπωνικός Οργανισμός Τουρισμού (JTA), προσθέτοντας ότι  ξεναγοί από τα ταξιδιωτικά γραφεία που συνοδεύουν τους επισκέπτες θα  πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι τουρίστες φορούν τις μάσκες τους.

Όπως  το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κόσμου 'ανοίγει' από τα lockdown της  COVID, η Ιαπωνία επίσης χαλαρώνει τους κανόνες της. Ο πρωθυπουργός  Φούμιο Κισίντα έχει δεσμευθεί να ευθυγραμμίσει τα μέτρα που ισχύουν στα  σύνορα με αυτά άλλων πλούσιων κρατών.

Η  κυβέρνηση ξεκίνησε πρόσφατα να χαλαρώνει τις οδηγίες για τη μάσκα για το  ευρύ κοινό αν και η χρήση της είναι πολύ διαδεδομένη. Η χρήση μάσκας  για την πρόληψη εξάπλωσης μικροβίων και προστασίας απέναντι στη γύρη  ήταν κάτι συνηθισμένο στην Ιαπωνία πριν ακόμα ενσκήψει η πανδημία.

Τον  περασμένο μήνα, η Ιαπωνία διεξήγαγε «δοκιμαστικές περιηγήσεις» ομάδων  με περίπου 50 ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ταξιδιωτικοί  πράκτορες, αλλά ένας εξ αυτών βρέθηκε θετικός στην COVID.

Το 2019, η Ιαπωνία υποδέχθηκε 31,9 εκατ. ξένους επισκέπτες, που δαπάνησαν 4,81 τρισεκ. γεν (36,28 δισεκ. δολάρια).


Σχετικά Άρθρα