ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Γαλλία αίρει κανονισμούς για επίδειξη αρνητικού τεστ COVID-19

17 Φεβρουαρίου 2023, 13:03

images

Η Γαλλία αίρει τους κανονισμούς για επίδειξη αρνητικού τεστ COVID-19 για ταξιδιώτες από Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής Πρεσβείας στο Πεκίνο. Ο κανονισμός τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Ιανουάριο και σύμφωνα με αυτόν οι ταξιδιώτες άνω των 11 ετών που έφθαναν στη Γαλλία από την Κίνα, έπρεπε να επιδεικνύουν 48ωρο αρνητικό τεστ COVID-19, για να εισέλθουν στη χώρα.

Η απόφαση αυτή εκ μέρους της Γαλλίας ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των μολύνσεων στην Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την άρση περιορισμών που ίσχυαν στην ασιατική χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντίστοιχους περιορισμούς είχαν αποφασίσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τον ίδιο λόγο.

Πέρα από το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες από Κίνα δεν θα χρειάζεται να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους στη Γαλλία, αίρονται επίσης και οι τυχαίοι έλεγχοι που διενεργούνταν στα αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής Πρεσβείας στο Πεκίνο.

Εκτός από τη Γαλλία, και άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Σιγκαπούρη έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς που είχαν επιβάλει για ταξιδιώτες από την Κίνα.

Η Κίνα άνοιξε τα σύνορά της αίροντας την υποχρεωτική καραντίνα για όσους εισέρχονται στη χώρα από το Ιανουάριο του 2023, μετά από σχεδόν τρία χρόνια. Η άρση των περιορισμών οδήγησε σε αύξηση των ταξιδιωτών από την Κίνα προς άλλες χώρες.

Σχετικά Άρθρα