ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η επιδημία της γρίπης πιο έντονη φέτος στη Βουλγαρία

05 Ιανουαρίου 2023, 19:03

images

Τα κρούσματα γρίπης και οξείας αναπνευστικής νόσου θα αυξηθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, δήλωσε την Πέμπτη η καθηγήτρια Ίβα Χρίστοβα, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Λοιμωδών και Παρασιτικών Ασθενειών της Βουλγαρίας, σε συνέντευξη στο πρακτορείο BTA.

Σύμφωνα με την Χρίστοβα, η Βουλγαρία θα βιώσει μεγαλύτερη και πιο έντονη εξάπλωση από τα προηγούμενα χρόνια. Η Χρίστοβα είπε ότι φέτος η επιδημία της γρίπης ξεκίνησε σχετικά νωρίς, ενώ τα προηγούμενα χρόνια τα πρώτα κρούσματα γρίπης επιβεβαιώνονταν στα τέλη Δεκεμβρίου. Τώρα οι ιοί της γρίπης άρχισαν να κυκλοφορούν ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια, η κορύφωση αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου και η έξαρση θα διαρκέσει περισσότερο. Επίσης, η Χρίστοβα είπε ότι αυτή τη στιγμή η COVID-19 βρίσκεται σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδά του στη χώρα και δεν υπάρχουν πιέσεις στο σύστημα υγείας.

Πρόσθεσε ότι μόνο στην Ασία υπάρχει αύξηση των μολύνσεων, η οποία δεν οφείλεται αποκλειστικά στον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην Κίνα, αλλά κρούσματα αναφέρονται και στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και ορισμένες χώρες της Ασίας. Πρόσθεσε ότι ενόψει του νέου Σεληνιακού Νέου Έτους που γιορτάζεται σε αυτές τις χώρες στις 21 Ιανουαρίου και τη μετακίνηση μεγάλου αριθμού ανθρώπων, τα κρούσματα COVID-19 αναμένεται να αυξηθούν στα τέλη Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου παγκοσμίως.

Σχετικά Άρθρα