ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η επένδυση στην Βιοτράπεζα, επένδυση σε μια πιο υγιή Κύπρο

12 Ιανουαρίου 2023, 15:50

images

Διάλεξη με θέμα τη Βιοτράπεζα και την επένδυση σε μια πιο υγιή Κύπρο θα πραγματοποιήσει το Ταμάσιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο με εισηγητή τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ Κωνσταντίνο Δέλτα, στοχεύοντας στην επιμόρφωση και ενημέρωση του κοινού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η διάλεξη με θέμα «Η Βιοτράπεζα στην υπηρεσία του Κύπριου πολίτη. Επενδύουμε στη Βιοτράπεζα, επενδύουμε σε μια πιο υγιή Κύπρο», θα είναι η πρώτη διάλεξη του πανεπιστημίου για φέτος και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 στο Συνοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Ορεινής και Ταμασού στην Κοινότητα Επισκοπειού στις 7 μ.μ.

Σημειώνεται ότι η Βιοτράπεζα είναι μια υποδομή για ιατρική έρευνα, δηλαδή ένας χώρος όπου στεγάζονται διοικητικό προσωπικό, επιστήμονες και τεχνικοί που βοηθούν για την εγγραφή πολιτών, υγιών και ασθενών, εθελοντικά, δίνοντας μερικές πληροφορίες για την υγεία τους και λίγο αίμα.

Ακόμη, οι πληροφορίες και το αίμα χρησιμοποιούνται ανώνυμα σε διάφορες χρήσιμες ερευνητικές μελέτες που στοχεύουν στη βελτίωση της υγείας μας.

Επιπρόσθετα, η διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό. Για όσους και όσες επιθυμούν να την ακούσουν διαδικτυακά, μπορούν να επισκεφθούν το κανάλι του ΡΙΚ στο YouTube https://bit.ly/3EgzrBq.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα τηλέφωνα 22894331/47.

Τι είναι η Βιοτράπεζα 

Συγκεκριμένα, η Βιοτράπεζα είναι μια τράπεζα που αντί να φυλάει χρήματα, φυλάει πληροφορίες και DNA, και αντί για χρήματα παίρνει ως τόκο καλύτερες διαγνώσεις και πρόληψη πολλών ασθενειών όπως είναι τα  καρδιακά νοσήματα, τα νεφρικά νοσήματα, οι καρκίνοι και πολλά άλλα, σπάνια και συχνά.

Επιπλέον, όσο πιο πολλοί εθελοντές εγγράφονται τόσο το καλύτερο. Η εθελοντική εγγραφή δεν συνοδεύεται από κάποιο κίνδυνο ούτε από άλλη υποχρέωση, ενώ ο κάθε συμμετέχων πολίτης θα πάρει δωρεάν χρήσιμες αναλύσεις για την καρδιά και τους νεφρούς του, το λιπιδαιμικό προφίλ του, τη μυϊκή μάζα του και άλλα.

Σχετικά Άρθρα