ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η εμπειρία του παιδικού καρκίνου αποτελεί συνθήκη δύσκολη

14 Φεβρουαρίου 2022, 13:19

images

Η εμπειρία του παιδικού καρκίνου αποτελεί μια συνθήκη δύσκολη, συχνά τρομακτική για όσους αναπάντεχα έρχονται αντιμέτωποι με αυτή, λέει σε ανακοίνωση της, η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου (ΠΕΚ).

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του παιδικού καρκίνου, η ΠΕΚ εκφράζει την ολόθερμη συμπαράσταση της σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες που βίωσαν ή βιώνουν τον δύσκολο αυτό δρόμο.

Στην αντίπερα όχθη, αναφέρεται, βρίσκουμε σύμμαχους την ιατρική επιστήμη, τις ολοένα αυξανόμενες επιστημονικές μας γνώσεις για την έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη, τις σύγχρονες και διαρκώς αναβαθμιζόμενες ανιχνευτικές μεθόδους, τις καινοτόμες θεραπείες.

«Φάρος και οδηγός μας, παραμένει πάντα η ματιά και το χαμόγελο των μικρών μαχητών μας, που μας προσφέρουν καθημερινά μαθήματα αισιοδοξίας, δύναμης και αποφασιστικότητας απέναντι σε κάθε εμπόδιο και αντιξοότητα», σημειώνεται.

Οι Παιδίατροι, αναφέρει η ΠΕΚ, θα στέκονται διαρκώς στο πλευρό των παιδιών αυτών, προσφέροντας γνώση και φροντίδα και έχοντας ως μέγιστο στόχο την συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στους μικρούς ασθενείς μας.

«Μαζί με τους γονείς αλλά και όλους τους συνδέσμους που στηρίζουν τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειες τους, θα συνεχίσουμε τον αγώνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης και θα συμμετέχουμε σε κάθε δράση ή πρωτοβουλία που συνδράμει ουσιαστικά τα παιδιά μας. Με κοινή προσπάθεια και όραμα η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο μετουσιώνεται σε πράξη και ρεαλιστική προσδοκία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα