ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα σε αλλοδαπούς εκτός ΕΕ και περιορίζει τους μετανάστες

17 Μαρτίου 2020, 18:45

images

Τα 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ελλάδα φτάνουν το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην χώρα  σε 387 με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Σήμερα εξάλλου υπήρξε ένας ακόμα νεκρός κι αυτός άνδρας με υποκείμενο νόσημα όπως και οι προηγούμενοι 4 νεκροί. Όλοι οι νεκροί είναι άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη.

Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός για τη διαχείριση της κρίσης, Νίκος Χαρδαλιάς, από αύριο 6 το πρωί δεν εισέρχονται στη χώρα μη Έλληνες ή πολίτες χωρών εκτός ΕΕ παρά μόνο για αναγκαία συνθήκη, όπως είναι επείγουσα εργασία ή επείγουσα υπόθεση οικογενειακής φύσης. Συστήνεται όσοι αλλοδαποί είναι ήδη στην Ελλάδα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, και όσοι είναι σε καραντίνα τους επιτρέπεται να φύγουν. Οι Έλληνες που μπαίνουν στη χώρα έχουν πιο ισχυρή σύσταση αν έχουν έρθει από Βρετανία "που θα περιφρουρήσουμε", τόνισαν! Να μένουν σε ξεχωριστό κομμάτι του σπιτιού και να μην έχουν στενές επαφές ούτε με τους οικείους τους.

Πληθυσμοί μεταναστών που μένουν σε κέντρα ταυτοποίησης στα νησιά

Επιβάλλεται από αύριο περιορισμός στην κυκλοφορία των προφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου μόνο για τις άμεσες ανάγκες τους. Θα επιτρέπεται ανά μία ώρα σε περιορισμένες ομάδες ατόμων να μετακινούνται ρπος το κέντρο των πόλεων μεταξύ των ωρών 7 πμ-7 μμ. Ένα μόνο μέλος οικογένειας με μέριμνα της αστυνομίας θα μετακινείται κάθε φορά και η μετάβαση θα γίνεται με μέσα μεταφοράς ελεγχόμενα από τους δήμους.

Προχωρούν  επίσης έργα περίφραξης των δομών στις οποίες διαμένουν οι πρόσφυγες αμέσως ώστε να δημιουργηθεί σε κάθε μία και ξεχωριστή ιατρική μονάδα για πρωτοβάθμια φροντίδα, ιατρεία και χώρους απομόνωσης για τυχόν κρούσματα.

Από αύριο αναστέλλεται επίσης η λειτουργία λιανεμπορίου που έχουν επαφές με κοινό. Δηλαδή κλείνουν τα καταστήματα σε όλη την χώρα

Μ. Τσιλ.

Σχετικά Άρθρα