ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η εφαρμογή στρατηγικής υγείας

17 September 2019, 10:50

images

Ξεκίνησαν χθες στην Κοπεγχάγη οι εργασίες της 69ης Συνόδου της Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ευρώπη, με επίκεντρο την εφαρμογή της στρατηγικής υγείας.

Η Κύπρος εκπροσωπείται από τον υπουργό υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου και η Ελλάδα από τον υφυπουργό υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον γενικό γραμματέα δημόσιας υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο.

Οι εργασίες της συνόδου επικεντρώνονται στα θέματα που απασχολούν τον ΠΟΥ Ευρώπης, η πλειονότητα των οποίων έχουν άμεση διασύνδεση με την επίτευξη των «Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030».

Τα κυριότερα θέματα της συνόδου είναι:

α) Η εφαρμογή της στρατηγικής για την «Υγεία 2020» από το 2012 έως σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της καθολικής και ισότιμης πρόσβασης στην υγεία,

β) η επιτάχυνση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ,

γ) η εφαρμογή της καινοτομίας σε οργανωτικό και τεχνολογικό επίπεδο στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ στο πλαίσιο της διακήρυξης της Αστάνας (Οκτώβριος 2018),

δ) η αναγκαιότητα ανάπτυξης της υγειονομικής παιδείας στα κράτη-μέλη του ΠΟΥ Ευρώπης και

ε) η διαπίστευση μη κρατικών φορέων που συνεργάζονται με τον ΠΟΥ Ευρώπης.

Στην ημερήσια διάταξη της συνόδου που ολοκληρώνεται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, βρίσκεται ακόμη η εκλογή του νέου περιφερειακού διευθυντή για την Ευρώπη.

Στη φωτογραφία ο κύπριος υπουργός υγείας με τον έλληνα υφυπουργό υγείας.

Μ. Τσ.

Σχετικά Άρθρα