ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Αστυνομία απορρίπτει τα περί συγκάλυψης σεξ. παρενόχλησης μαθήτριας

28 September 2023, 15:01

images

Η Αστυνομία απορρίπτει τα περί συγκάλυψης σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας σε σχολείο της Λευκωσίας όπως κατήγγειλε ο βουλευτής τη ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του κ. Τρυφωνίδη με αφορμή ξυλοδαρμό μαθητών από συμμαθητές τους σε σχολείο της Λευκωσίας πως ο ίδιος είχε καταγγείλει πέρσι σεξουαλική παρενόχληση, στο ίδιο σχολείο, σε μαθήτρια μέσα στην τάξη από εξωσχολικούς και ενδοσχολικούς και πως το θέμα «κατέληξε στα μαλακά», ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η υπόθεση αυτή είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία στις 17 Μαΐου 2022 με εμπλεκόμενους τρεις ανήλικους, την παραπονούμενη και δυο άλλους.

Πρόσθεσε πως η υπόθεση διερευνήθηκε άμεσα και αφού ολοκληρώθηκε η διερεύνησή της στάληκε στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το αδίκημα το οποίο προέκυπτε στη βάση της διερεύνησης αφορούσε άσεμνη επίθεση, ανέφερε ο κ. Ανδρέου.

Στις 4/7/2022, συνέχισε, δόθηκαν οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία, λόγω της ηλικίας των κατηγορουμένων αλλά και του ότι δεν απασχόλησαν ξανά την Αστυνομία να τους γίνει παρατήρηση από τον Αστυνομικό Διευθυντή, σύμφωνα με τις πρόνοιες του νόμου 55 (Ι)/2001 όπως και έγινε.

Σημειώνεται πως ο νόμος αυτός αφορά στην εγκαθίδρυση συστήματος ποινικής δικαιοσύνης φιλικής προς τα παιδιά που βρίσκονται σε σύγκρουση με τον νόμο.

Περαιτέρω δόθηκαν οδηγίες όπως η συγκεκριμένη υπόθεση παραμείνει σε εκκρεμότητα για ένα χρόνο, είπε ο κ. Ανδρέου. Ο χρόνος έληξε στις 4/7/2023 οπότε η υπόθεση ταξινομήθηκε.

Σχετικά Άρθρα