ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Για πρώτη φορά η Κύπρος θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας

15 Απριλίου 2022, 17:36

images

Για πρώτη φορά θα γιορτάσει η Κύπρος την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας στις 17 Απριλίου, που έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την αιμορροφιλία καθώς και τη στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους.

Σε ανακοίνωση της η Παγκύπρια Οργάνωση Αιμορροφιλικών (Π.Ο.Α) αναφέρει ότι φέτος θα συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αιμορροφιλίας (World Federation of Hemophilia) και τη δράση «Light It Up Red» με τη φωταγώγηση σε χρώμα κόκκινο της Πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία, του Δημοτικού Μεγάρου στη Λεμεσό και των σιντριβανιών της Πλατείας Ευρώπης και της Λεωφόρου Αρτέμιδος στη Λάρνακα, στις 17 Απριλίου.

Στην δράση αυτή η ΠΟΑ έχει τη στήριξη των Δήμων Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας.

Υπογραμμίζεται ότι οι προσπάθειες της Παγκύπριας Οργάνωσης Αιμορροφιλικών, εστιάζονται στην  στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους, στην προαγωγή και στην προστασία της ζωής και  της υγείας των ατόμων με αιμορροφιλία ή άλλες παθήσεις αιμορραγικών διαταραχών. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας αποτελεί μία διεθνής ημέρα ευαισθητοποίησης του κοινού για την αιμορροφιλία, η οποία είναι μια πάθηση κατά την οποία αιμορραγικές διαταραχές εμποδίζουν τη σωστή πήξη του αίματος. 

Σχετικά Άρθρα