ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Φόρος τιμής στη Λυγία Φυσεντζίδου από το «Αμερίκος Αργυρίου»

03 Οκτωβρίου 2023, 17:58

images

Φόρο τιμής αποτίει το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» στη Λυγία Φυσεντζίδου, «σε μια από τις πιο σημαντικές εθελόντριες του» που άφησαν το στίγμα τους και έκαναν δυνατή την προσφορά του σε όλο τον κυπριακό λαό, αναφέρει το Κέντρο σε δελτίο Τύπου του την Τρίτη.

Όπως σημειώνει, η κ. Φυσεντζίδου, ανέλαβε εθελοντικά το έργο διανομής υλικού και συλλογής των δειγμάτων αίματος των νεογνών από όλους τους παιδιάτρους της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και της ελεύθερης Αμμοχώστου, όταν το 1990, το νεοσυσταθέν ακόμα Κέντρο, χωρίς επαρκείς οικονομικούς πόρους, είχε επεκτείνει το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών και στη Λάρνακα. Αναφέρει ότι υπηρέτησε αυτό το έργο «με ευσυνειδησία» για μεγάλο χρονικό διάστημα, και ότι έδωσε έτσι τη δυνατότητα να εδραιωθεί το πρόγραμμα στις επαρχίες αυτές και σταδιακά να αναλάβουν οι ίδιοι οι γιατροί την παράδοση των δειγμάτων σε εταιρεία μεταφορών.

Αναφέρεται ακόμη ότι η ίδια ανέλαβε στη συνέχεια την τοποθέτηση κουτιών εισφορών υπέρ του Κέντρου σε ιατρεία και εξασφάλιζε έτσι ένα ποσό σημαντικό για τη συνέχιση των υπηρεσιών του.

Σημειώνεται ότι η Λυγία Λουκά Φυσεντζίδου γεννήθηκε το 1930 στη Λευκωσία και, από μικρή μυήθηκε στην αγάπη και την προσφορά στον συνάνθρωπό της από τη μητέρα της. Από νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε σε πολλούς οργανισμούς, ενώ, μετά τη μετοίκηση της στη Λάρνακα με το σύζυγό της Νίκο Φυσεντζίδη, συνέχισε το φιλανθρωπικό της έργο ιδρύοντας τον Σύνδεσμο Καρδιοπαθών το 1987 και συμμετέχοντας σε πολλές άλλες οργανώσεις, προστίθεται. Για τα 50 χρόνια προσφορά της, τιμάται αυτές τις μέρες από το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λάρνακας, αναφέρεται.

Η Διευθύντρια του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου», Πατρούλα Χατζήπαπα, σε πρόσφατη επίσκεψή της στο σπίτι της Λυγίας Φυσεντζίδου, εξέφρασε την αναγνώριση, την ευγνωμοσύνη και την αγάπη όλων των συντελεστών του Κέντρου προς το πρόσωπο της Λυγίας Φυσεντζίδου, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Σχετικά Άρθρα