ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Φόβοι αρχών στην Αίγυπτο για έξαρση της πανδημίας κατά το Ραμαζάνι

12 Απριλίου 2021, 07:18

images

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αιγυπτιακές αρχές, εκφράζοντας φόβους για έξαρση της πανδημίας κατά το μήνα του Ραμαζανίου που ξεκινά αύριο.

Η Υπουργός Υγείας της Αιγύπτου, Χάλα Ζάγιεντ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο εξάπλωσης της πανδημίας λόγω των συναθροίσεων και των συγκεντρώσεων των οικογενειών που παραδοσιακά λαμβάνουν χώρα κατά τον ιερό για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου.

Πάντως, αναφορικά με τους εμβολιασμούς λόγω πανδημίας, ο Υπουργός Βακουφίων της χώρας, Μοχτάρ Γκόμμα, κατηγορηματικά τονίζει ότι αυτή είναι ιατρική πράξη που γίνεται για λόγους υγείας και άρα δεν διακόπτει την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανίου.

Παράλληλα, μέτρα για να αποφύγουν την εξάπλωση της πανδημίας παίρνουν από σήμερα και μεγάλα κοπτικά μοναστήρια της Αιγύπτου, που θα κρατήσουν κλειστές τις πόρτες τους στους επισκέπτες μέχρι τουλάχιστον το Πάσχα, και ίσως και αργότερα, λόγω της παρατηρούμενης αύξησης των κρουσμάτων τις έξι τελευταίες εβδομάδες και ιδιαίτερα τις τελευταίες δέκα περίπου ημέρες.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα κρούσματα στην Αίγυπτο αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω τον Απρίλιο και να μειωθούν τον μήνα Μάιο.

Μέχρι τώρα, η Αίγυπτος έχει καταγράψει 209.677 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων 12.405 άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Σχετικά Άρθρα