ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Φεστιβάλ Προώθησης της Ισότητας των Φύλων

20 Απριλίου 2023, 09:58

images

Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Προώθησης της Ισότητας των Φύλων, το οποίο σύμφωνα με τους διοργανωτές «στοχεύει να καταστεί σημείο προβληματισμού και ανάπτυξης ιδεών αναφορικά με την ισότητα των φύλων»,

Το 2ο Femme Fest Cyprus, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, στοχεύει επίσης στην προώθηση της συζήτησης των έμφυλων ζητημάτων στα πλατιά στρώματα της κοινωνίας, καθώς και να συντείνει στην κατάρριψη των έμφυλων στερεοτύπων, να αναδείξει γυναίκες από όλους τους τομείς της ζωής και να αυξήσει την ορατότητα τους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση του Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ, του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και του Δήμου Λευκωσίας και στηρίζεται από τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τις Πρωτοβουλίες Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Θα φιλοξενήσει και θα προβάλει το έργο γυναικών σε όλους τους τομείς καθώς και φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες που ασχολούνται με τα έμφυλα ζητήματα, προστίθεται.

Όπως ανακοινώθηκε σε δελτίο Τύπου το 2ο Femme Fest Cyprus, θα περιλαμβάνει θεματικά κέντρα με πληροφορίες για πολλά ζητήματα από έμφυλη οπτική, παράλληλες συζητήσεις και εργαστήρια, θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις.

Προστιθεται ότι ταυτόχρονα στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργήσει γωνιά δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ότι η είσοδος στο φεστιβάλ και η συμμετοχή σε όλες του τις δράσεις είναι δωρεάν.

Σχετικά Άρθρα