ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ευχαριστίες ΠΑΣΥΚΑΦ προς Υπ. Υγείας για την εκστρατεία έναντι του HPV

27 Φεβρουαρίου 2024, 07:19

images

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη εξάλειψης του ιού και των καρκίνων που προκαλεί ως σημαντική κοινωνική προτεραιότητα δημόσιας υγείας, ο ΠΑΣΥΚΑΦ σημειώνει ότι ξεκίνησε το πρόγραμμα έναντι του HPV το 2010 και συνεχίζει τη διεξαγωγή του μέσα από συστηματική και στοχευμένη ενημέρωση, συνηγορία καθώς και προσφορά εμβολίων στο κοινό.

Σε ανακοίνωση με αφορμή την σημερινή διάσκεψη Τύπου για την 4η  Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα έναντι του Ιού των Ανθρώπινων Θηλωμάτων (HPV), την  4η  Μαρτίου, Διεθνής Ημέρα έναντι του Ιού των Ανθρώπινων Θηλωμάτων (HPV), ο ΠΑΣΥΚΑΦ αναφέρει ότι η Πρόεδρός του Άννα Αχιλλεούδη, που ήταν παρούσια στην διάσκεψη, ευχαρίστησε το Υπουργείο Υγείας για την ανταπόκριση και τη συνεργασία του.

Επεσήμανε ότι και εν μέσω της πανδημίας συνέχισε την υλοποίηση του πλάνου δράσης για την εξάλειψη του HPV και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. 

"Προσβλέπουμε και στην επίσημη εξαγγελία του Call for action που θα σημαίνει και την ευθυγράμμιση μας με το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου", αναφέρεται.                                         

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ σημειώνει ότι αυτή την περίοδο διεξάγει την πρώτη φάση ενημέρωσης της ετήσιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη του HPV η οποία ξεκίνησε στις 19 Φεβρουαρίου με διάρκεια μέχρι τις 10 Μαρτίου.  Η δεύτερη φάση θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και την υποστήριξη της Γυναικολογικής Εταιρείας Κύπρου, της Παγκύπριας Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας του Τραχήλου της Μήτρας, της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου, της Δερματολογικής, Αφροδισιολογικής Εταιρείας Κύπρου και της MSD.

Σχετικά Άρθρα