ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ευρωπαϊκή στήριξη αφρικανικών εταίρων στον τομέα υγείας

02 Φεβρουαρίου 2024, 16:56

images

Η Ευρωπαία Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, μεταβαίνει τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, σε μια κοινή προσπάθεια με τη βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Ομάδας Ευρώπη για τη στήριξη των αφρικανικών εταίρων στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ, μαζί με την Υπουργό Συνεργασίας του Βελγίου, εκ μέρους της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Caroline Gennez, η Επίτροπος Κυριακίδου θα έχει σειρά συναντήσεων με ανώτερους αξιωματούχους της Αφρικανικής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου κ. Moussa Faki, των Αφρικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των Ηνωμένων Εθνών και της κυβέρνησης της Αιθιοπίας, καθώς και της Υπουργού Υγείας της χώρας.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στη συνεργασία σχετικά με την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και την ενίσχυση της ικανότητας της Αφρικής να παρασκευάζει φάρμακα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επίτροπος και η Υπουργός του Βελγίου, θα υπογράψουν συμφωνία μεταξύ της Αρχής για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων στον τομέα της υγείας (HERA) και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αφρικής, η οποία θα εμβαθύνει τη συνεργασία ΕΕ-Αφρικής στους εν λόγω τομείς. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η Επίτροπος θα επισκεφθεί καταφύγιο γυναικών, το οποίο στηρίζει θύματα σεξουαλικής βίας.

Θα επισκεφθεί παράλληλα ογκολογική μονάδα, καθώς και Μονάδα Ψυχικής Υγείας νοσοκομείου της χώρας.

Σχετικά Άρθρα