ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού το Σεπτέμβριο

13 Ιουνίου 2023, 20:35

images

Για την 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive, η οποία θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο από τις 23 ως τις 30 Σεπτεμβρίου σε όλη την Ευρώπη ενημέρωσε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑ, στη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την τρίτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και τα μέλη του ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Σωτήρης Αδάμου και Ανδρόνικος Ανδρονίκου.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη φετινή διοργάνωση: εμπλοκή περισσοτέρων πολιτών στον αθλητισμό και στη φυσική δραστηριότητα, ισότιμη συμμετοχή και ενσωμάτωση όλων των ομάδων πληθυσμού στις αθλητικές δραστηριότητες, καινοτόμες ιδέες που να προωθούν και να αναπτύσσουν νέες μορφές άθλησης με στόχο την προσέλκυση περισσοτέρων ατόμων στην αθλητική ενασχόληση.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που κάθε χρόνο ο κόσμος στην αίθουσα αυτή συνεχώς αυξάνεται. Εμείς είμαστε θεματοφύλακες της σωστής λειτουργίας του θεσμού, αλλά χωρίς εσάς, την προσπάθεια σας και τον ζήλο σας δεν θα μπορούσε να υπάρξει επιτυχία στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού», τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ και συνεχάρη τη Γενική Διευθύντρια και την αρμόδια Λειτουργό Ιωάννα Παρασκευοπούλου και τους συνεργάτες της για την εξαιρετική δουλειά.    

Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ είπε ότι «τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, η εκστρατεία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού φορέων, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ως διοργανωτές δράσεων, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί αποδεικνύεται ότι τόσο οι πολίτες όσο και οι διοργανωτές έχουν πιστέψει και αγκαλιάζουν αυτό το θεσμό».

Η Διά Βίου Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ επισήμανε πως μολονότι «μία εβδομάδα #BeActive δεν είναι αρκετή για να αποκτήσουν οι πολίτες έναν υγιή και δραστήριο τρόπο ζωής, εντούτοις «αποτελεί ένα δυνατό ερέθισμα ευαισθητοποίησης μιας μεγάλης μάζας πολιτών από όλες τις ομάδες του κυπριακού πληθυσμού, για τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό».

Η Λειτουργός Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων και Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου αναφέρθηκε στα οργανωτικά στοιχεία της 9ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, ενώ παρουσιάστηκαν οι παράμετροι που αφορούν στην προβολή της εκστρατείας από τον συνεργάτη του #BeActive Μάριο Χριστοδούλου.

Οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην 9η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού ως διοργανωτές δράσεων θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στον ΚΟΑ στο τηλ. 22897204 και στην ιστοσελίδα www.beactive.cy μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023, ενώ για τον τομέα της Εκπαίδευσης μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2023.

Σχετικά Άρθρα