ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εξηγήσεις ΟΚΥπΥ για απουσία παθολόγων στο Κέντρο Υγείας Ιδαλίου

06 September 2023, 13:54

images

Χωρίς ιατρούς παθολόγους λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Ιδαλίου, όπως αναφέρει ο Δήμος Ιδαλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, εδώ και τρεις εβδομάδες, το Κέντρο Υγείας Ιδαλίου λειτουργεί χωρίς ιατρούς παθολόγους, «με επακόλουθο την ταλαιπωρία του κόσμου η οποία προκαλεί τις δικαιολογημένες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες του».

Σε δηλώσεις του στο YgeiaWatch, ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χαράλαμπος Χαριλάου εξήγησε ότι στο Κέντρο Υγείας Ιδαλίου υπήρχαν δύο προσωπικοί ιατροί, ένας εκ των οποίων αφυπηρέτησε τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες και ο άλλος βρίσκεται σε  άδεια ασθενείας.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, οι ασθενείς της ιατρού που αφυπηρέτησε έχουν γραφτεί σε προσωπικό γιατρό στο Κέντρο Υγείας  Λατσιών και για τους ασθένειες του γιατρού που είναι με άδεια ασθενείας, μπήκε αντικαταστάτης γιατρός πάλι από το Κέντρο Υγείας Λατσιών.

«Επειδή καταλαβαίνουμε την ανησυχία του κόσμου ο ΟΚΥπΥ μερίμνησε ούτως ώστε από την Δευτέρα να πηγαίνει ένας γιατρός στο Κέντρο Υγείας Ιδαλίου τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή). Μέχρι τα μέσα του μήνα, επιστρέφει και γιατρός που είναι με άδεια ασθενείας και θα εξυπηρετεί τους δικαιούχους που είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογό του. Παράλληλα τροχοδρομούνται οι ενέργειες για πρόσληψη ακόμη ενός γιατρού», πρόσθεσε.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα